parkinnn

Eğitim

Halk oyunları ve çocuk korosundan yılsonu performansı

Konservatuvar Halk Oyunları Bölümü ile Çocuk Korosu yılsonu etkinliğinde sahne aldı.

27 Haziran 2014 Saat: 11:20
Halk oyunları ve çocuk korosundan yılsonu performansı
Halk oyunları ve çocuk korosundan yılsonu performansı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Bölümü bir yıllık eğitimini gerçekleştirdiği yılsonu gösterisi ile taçlandırdı. Bölüm öğrencileri, Kırklareli ve Trabzon Yöresi’nden sergiledikleri oyunlarla izleyenlerden tam not aldı. Gösteride bu yıl kurulan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu da muhteşem bir konser verdi.

 

DOÇ. DR. BÜYÜKAKIN ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

SDKM Büyük Sahne’de gerçekleşen yılsonu gösterisine Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın da katılarak, konservatuvar öğrencilerini anlamlı gecede yalnız bırakmadı. Gösteriyi ayrıca çok sayıda veli izledi.

 DSC_3638.JPG görüntüleniyor

KONSERVATUVARLILARDAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Gösteride, KBB Halk Oyunları Bölümü’nde eğitim gören 7-12 yaş arasındaki 25 öğrenci performans sergiledi. Trabzon ve Kırklareli yöresinin oyunlarını başarıyla oynayan öğrenciler sahne hâkimiyetleri ile konservatuvar eğitimlerini en iyi şekilde sahneye taşıdı.

 DSC_3570.JPG görüntüleniyor

ÇOCUK KORUSU’NUN BAŞARISI

Gösteride bu eğitim döneminde kurulan KBB Çocuk Korosu da bir konser verdi. Konservatuvar Halk Müziği Bölüm Başkanı ve Çocuk Korosu Şefi Nuray Polat’ın yönettiği 24 kişilik Çocuk Korosu, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Koronun seslendirdiği “Bir Dalda İki Kiraz, Şeftali Ağaçları, Duydum ki Unutmuşsun, Fikrimin İnce Gülü, Benim Adım Dertli Dolap, Bir yarim olsun isterdim” şarkılarına zaman zaman izleyiciler de katıldı.

 DSC_3582.JPG görüntüleniyor

GENEL SEKRETER BÜYÜKAKIN’DAN TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Gösteri sonunda sahneye çıkan KBB Halk Oyunları Bölüm ile Çocuk Korosu öğrencileri dakikalarca alkışlandı. Gecenin sonunda Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Çocuk Korosu Şefi Nuray Polat ile Halk Oyunları Eğitmenleri Betül Demir ve Doğa Demir’e çiçek vererek teşekkür etti.

DSC_3594.JPG görüntüleniyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑