parkinnn

Kültür

Halk ozanları atıştı

Çayırova Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Aşıklar Şöleni’ne bölgemizin ünlü aşıkları katıldı. Şölene katılan vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

19 Haziran 2015 Saat: 12:33
Halk ozanları atıştı
Halk ozanları atıştı

Çayırova Belediyesi tarafından İlçenin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen aşıklar Şöleni’ne birbirinden usta aşıklar katıldı. Ozanlık kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmak adına düzenlenen aşıklar Şölenine Tacettin Dursun, Erzade Kapan, Dursun Doğan (Kevseri), Taner Öztürkoğlu, Mustafa Özdemir, Fevzi Türker ve Konuk Ozan Baki Çetin katıldı. Birbirinden güzel eserlerini Çayırova’lıar için seslendiren aşıklar katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar. Çayırova Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen şölende kendilerine has tarzları ile sohbetlerini devam ettiren aşıklar söyledikleri ezgiler ile katılımcıları mest ettiler.

ANADOLU GELENEĞİ

Deyiş, doğaçlama, taşlama ve hicivli anlatımlarıyla Anadolu’nun binlerce yıllık geleneğini bir kez daha yaşattılar. Zaman zaman fıkraların ve yaşanmış anıların anlatıldığı gecede aşıkların karşılıklı atışmaları salondaki katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Söyledikleri türküler ile salondakilerden büyük alkış alan aşıklar, programa atışmalar ve deyişler ile devam ettiler. Çayırova Halkı tarafından yoğun ilgi gösterilen program günün geç saatlerine kadar devam etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑