parkinnn

Yaşam

Hastalığı 20 yıl önce sinyal vermiş

Kas ağrılarından dolayı acı çeken ünlü şarkıcı Serdar Ortaç; Nişantaşı sokaklarında eşi Chloe Loughnan'a tutunarak yürüdü.

27 Haziran 2014 Saat: 12:01
Hastalığı 20 yıl önce sinyal vermiş
Hastalığı 20 yıl önce sinyal vermiş

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, önceki gün eşi Chloe Loughnan ile birlikte Nişantaşı'nda görüntülendi.

Bu arada Ortaç, MS hastalığıyla ilgili önceki gün bir tweet daha attı.

Ortaç, "20 sene önce üveit yani göz iltihabı olmuştum meğer bu iltihap MS yaparmış. O zaman sinyal vermiş, anlamamışım" diye yazarak hastalığını bir kez daha kabul etti.

Kas ağrılarından dolayı acı çeken ünlü şarkıcı Serdar Ortaç; Nişantaşı sokaklarında eşi Chloe Loughnan'a tutunarak yürüdü

Multipl skleroz (MS) hastalığını basitçe, merkezi sinir sistemine sınırlı olan ve merkezi sinir sisteminin birden fazla bölgesini farklı zamanlarda etkileyen iltihabi hastalık olarak tanımlamak mümkün.

Sinir sistemindeki başlıca hasar sinir telciğinin çevresini sarıp koruyucu ve iletici rol oynayan miyelin tabakasına yönelik olduğu için MS hastalığı miyelini bozan hastalıklar adı verilen bir grup hastalık içerisinde yer alır.

BELİRTİLERİ NELER?

Özellikle MS’i akla getiren bulgular arasında tek gözde ani gelişen, bazen ağrılı olabilen görme kaybı; baş dönmesi-dengesizlik; vücudun herhangi bir bölgesinde uyuşma; yürürken bir ayakta sürtme gibi olaylar sayılabilir. Tabii bu sayılan yakınmalara neden olabilecek MS dışında bir çok başka hastalık olabileceğini de unutmamak gerekir.

Buna karşın MS seyrinde pek sık görülmeyen bulgular da vardır. Bunlar arasında çok ani gelişen tek taraflı kol-bacak felci epileptik nöbetler, koma gibi uyanıklık bozuklukları, bir tür konuşma bozukluğu sayılabilir. Böyle bulgularla başvuran hastalarda öncelikle diğer tanı olasılıklarının araştırılması yerinde olmaktadır.

  Benzer şekilde, MS beyin ve omurilik dışında başka vücut sistemlerini etkilemeyen bir hastalık olduğundan dolayı, sinir sistemi dışındaki organlarda herhangi bir hastalık bulgusu olanlarda da MS tanısına kuşku ile yaklaşılmasında ve öncelikle diğer olasılıkların dışlanmasında yarar vardır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑