parkinnn

Kültür

Her geceyi Kadir gecesi bilmeliyiz

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği iftar programının konuğu Prof. Dr. Zekeriya Güler oldu

22 Temmuz 2014 Saat: 11:08
Her geceyi Kadir gecesi bilmeliyiz
Her geceyi Kadir gecesi bilmeliyiz

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) Kocaeli Şubesi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği iftar programının konuğu Prof. Dr. Zekeriya Güler oldu. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Güler, sözlerine şöyle devam etti: “Kadir gecesi doğrudan Kur’an’ın ifadesi ile bin aydan daha hayırlı bir gecedir ve büyük ihtimalle önümüzdeki hafta bu geceyi idrak edeceğiz. Geleneksel olarak Kadir gecesi Ramazan ayının yirmisinden sonraki tekli gecelerde aranır. Bu durumda Ramazan ayının 27. gecesi ön plana çıkmaktadır. İslâm tarihi boyunca Ramazan’ın 27. gecesinin Kadir gecesi olduğu düşünülmüştür. Ancak her geceyi Kadir gecesi bilmek ve ona göre davranmak en doğrusudur.”

PEYGAMBERİN AHLAKI KUR’AN’DIR

Konuşmasının devamında oruç ibadetinin genel faydalarından bahseden Güler, oruç sayesinde kendimizi her türlü kötülükten korumamızın mümkün olduğunu vurguladı. “Sözgelimi kurban ibadetinde Allah’a ulaşan şey kesilen hayvanın eti ya da kanı değil, kurban kesen kişinin görev ve sorumluluğunun farkında olmasıdır’’ diyen Prof. Dr. Güler, ‘’Yine aynı şekilde Allah’ın kullarının aç susuz kalmasına ihtiyacı yoktur. Burada önemli olan kişilerin muttaki olmasıdır. Zira cennet muttakiler için hazırlanmıştır. Oruç aynı zamanda kişilere cömertlik ahlakını kazandırır. Elbette bu cömertliğin diğer on bir aya şamil olması güzel olanıdır. Yine aynı şekilde oruç ibadeti öfkeyi kontrol etmeyi de öğretir” dedi. Programın sonunda katılımcılara Prof. Dr. Zekeriya Güler’in “Hz. Peygamber Toplum ve Aile” kitabı hediye edildi.

 

_MG_0136.JPG görüntüleniyor

IMG_0125.JPG görüntüleniyor

_MG_0105.JPG görüntüleniyor

_MG_0109.JPG görüntüleniyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑