parkinnn

Eğitim

Her Şeyi Bırak ve Oku

Gebze Eşrefbey İlkokulu öğrencileri e-Twinning çalışmaları kapsamında “Her Şeyi Bırak ve Oku” adlı projeyi; farklı şehirlerde ,on Türk ve iki yabancı ülkeden okulla beraber yürütüyorlar.

14 Ocak 2022 Saat: 15:04
Her Şeyi Bırak ve Oku
Her Şeyi Bırak ve Oku

Eylül ayında başlayan proje, Nisan ayında sona erecek. Projede yer alan okullar; Çocuk şiirleri yazarı Necdet Neydim beyle çevrimiçi webinarda bir araya geldiler. Yaklaşık yüz elli öğrencinin dinleyici olarak katıldığı webinarda, yazar; neden çocuk şiirleri yazdığını anlattı.

Yazar konuşmasında “şiirlerimi yazarken şairlerin seslerini çocuklara iletmek istedim. Çocukların doğuştan fizikten, matematikten çok iyi anladığını ne yazık ki büyüklerin onların sorma yeteneğini körelttiklerini ifade etti. Türkiye’deki Çocuk edebiyatının en büyük sorunu, yazarların çocukları biçimlendirmek istemeleri. Annenin, babanın ve yazarın görevi ,çocuğu biçimlendirmek olmamalı, ona eşlik etmeli, onunla hayatı paylaşmalı. Çocuğun hayatında silgi olmamalı, renk olmalı. Program çocukların sorularıyla interaktif bir şekilde devam etti. Katılımın yoğun olduğu program ,okunan şiirlerle sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑