parkinnn

Yaşam

Hobi Bahçeleri Çiçek Açtı

Çayırova Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılarak Çayırova halkının vakit geçirebildiği, arazi ortamında kendi meyve ve sebzelerini yetiştirebildiği bir alan olan hobi bahçeleri, yaz mevsiminin girmesiyle birlikte çiçek a

10 Haziran 2014 Saat: 09:55
Hobi Bahçeleri Çiçek Açtı
Hobi Bahçeleri Çiçek Açtı
Çayırova Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılarak Çayırova halkının vakit geçirebildiği, arazi ortamında kendi meyve ve sebzelerini yetiştirebildiği bir alan olan hobi bahçeleri, yaz mevsiminin girmesiyle birlikte çiçek açıyor.

Tamamı kiralama yöntemi ile işleyen, bu çerçevede su ve elektriği belediye tarafından kiralama ücreti karşılığında sunulan hobi bahçelerinde ekim ve dikim işlemleri meyvelerini vermeye başladı. Her biri 8x5 metre ebadında olan bahçelerde Çayırova’lı vatandaşlar kendilerine yeni hobiler bulmanın yanı sıra yeni meşguliyetlerle vakit geçiriyorlar.

149 BAHÇE VAR

 149 adet bahçenin 120’sinin kiralandığını dile getiren yetkililer, yıllık 250 TL karşılığında yer tahsisi yapılan alanlara talebin günden güne arttığını söylediler. İçerisinde 300 metrekare büyüklüğünde biyolojik göleti, idari binası, oyun grupları, dinlenme alanları, fitness alanı, yürüyüş alanları ile spor yapmaya ve vakit geçirmeye uygun halde yapılandırılan hobi bahçeleri gün içerisinde de ziyaretçi akınına uğruyor. Hobi olarak görülen bahçelerde yetiştirilen meyve ve sebzeler kiralama yapan Çayırova’lıların evlerinde yiyecek olarak tüketilme imkanını da beraberinde getiriyor. Kalıcı personellerin bakım ve hizmet çalışmalarını sürdürdüğü hobi bahçelerinde otomatik sulama sistemi ile uygulama yapılıyor.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑