Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Temmuz ve Eylül aylarında iki uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapacak.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Spor Müdürlüğü ve Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliği yapacağı DÜNYA SU ALTI HOKEY ŞAMPİYONASI, 16 – 26 Temmuz tarihleri arasında Gebze’de gerçekleşecek.
03 – 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Para Yüzme Şampiyonasına da ev sahipliği yapacak Gebze’de ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, yerel idarelerden aldığı desteklerle tüm hazırlıklarını Kurban Bayramı sonuna kadar tamamlayacak.
Temmuz ayında gerçekleşecek Dünya Gençler Su altı Hokey Şampiyonasında 12 ülke altın madalya için mücadele edecek.
U19 Erkek kategorisinde 10 ülke, U19 Kadın kategorisinde 7 ülke, U24 Erkek kategorisinde 10 ülke, U24 Kadın kategorisinde 9 ülke kürsü mücadelesi erecek.
Şampiyonaya Arjantin, Avustralya, Çin, Colombia, Fransa, Büyük Britanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Güney Afrika, Amerika ve TÜRKİYE’den 36 takım ve yaklaşık 700 kişilik sporcu kafilesi kalacak.
Eylül ayında gerçekleşecek olan Avrupa Para Yüzme şampiyonasında ise Türk milli mayosu ile dünya şampiyonumuz Sümeyye Boyacı ile birlikte Türkiye dahil 40 ülke ve 1000 sporcu madalya kazanmak için havuza girecek.
İki dev şampiyonanın gerçekleşeceği Gebze ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu yaptığı kısa açıklamada “ En küçük detayın dahi hesaplandığı bir hazırlık temposu içindeyiz. İl müdürlüğümüz ve bakanlığımızdan uzman arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 1500 sporcu ve teknik heyetlerinin, ülke temsilcilerinin ağırlanmasının yanı sıra müsabakalarının en iyi şekilde tamamlanması için çaba harcıyoruz.
Gebze’de böylesi büyük şampiyonalara ev sahipliğinin yapmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Gebze Kaymakamımız Mehmet Ali Özyiğit ve paydaşımız daire müdürlerimizle periyodik aralıklarla bir araya gelerek hazırlıklarımızı tapi ediyoruz. Tüm sporseverleri nefes kesecek iki şampiyona da da şimdiden tribünlerdeki yerlerine davet ediyoruz.” dedi.