parkinnn

Kültür

İKİ DOKTOR BİR YOLCULUK

Yirmi köyden oluşan topluluğun tıbbi ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için doktorluk mesleğini seçen ve kendi anlayışları doğrultusunda icra ederken dost olan, farklı kültürlerden, farklı eğitim düzeylerindeki iki kişinin yol

5 Kasım 2015 Saat: 14:23
İKİ DOKTOR BİR YOLCULUK
İKİ DOKTOR BİR YOLCULUK

 Her ne kadar Warren Winkler'ın anıları öne çıksa da en az kendisi kadar önemli bir kahraman daha var: “Tohtur” Salih. Yörede “Tohtur” diye anılan Salih Tokgöz, Anadolu insanına yardım eden bir sıhhiyeci.

Orta Anadolu'da, Kayseri'de, hiç tanımadıkları bir coğrafyada, bilmedikleri bir ülkenin ve kültürün insanlarına ilkel koşullarda, her şartta tıbbi bakım vermeleri, halk sağlığı ve eğitim programları geliştirmeleri insanları imrendirecek seviyede bir hikâye ortaya koyuyor.

Ortak misyonu olan iki insanın karşılıklı saygıya dayanan, diğerinin kültürüne, bilgisine ve yeteneklerine açık olduğu, aynı zamanda kendi sınırlarını bildiği bir ilişki. Her hastanın kendine özel sağlık sorunlarını çözmeye yardımcı olma konusunda, kişisel dostluk ve ortak ilgi esas alınmış. Aslında sadece birinci basamak tedavi hekimliği yapsalar da çok geniş bir yelpazedeki halk sağlığı sorunlarına da çare bulmaya çalışıyorlardı. Görmezden gelemedikleri sorunlar baş gösterince durmaları mümkün değildi. Birçok hastalığın halk sağlığı programları ve eğitimler sayesinde önlenebileceğine inanan bu iki adam, klinik çalışanlarının bu tür koruyucu programları düzenlemeleri ve uygulama konusunda büyük bir çaba harcamaktan çekinmedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑