parkinnn

Güncel

İşçilere sahuru çok gördüler

Enpay’da fabrika yönetimi, Ramazan ayı nedeniyle oruç tutmak isteyen işçilerine önceki yılların aksine sahur yemeği vermedi. Duruma isyan eden işçiler sabah fabrika önünde eylem yaptı

18 Haziran 2015 Saat: 16:41
İşçilere sahuru çok gördüler
İşçilere sahuru çok gördüler

Enpay’da fabrika yönetimi, Ramazan ayı nedeniyle oruç tutmak isteyen işçilerine önceki yılların aksine sahur yemeği vermedi. Duruma isyan eden işçiler sabah fabrika önünde eylem yaptı

Sendikalaşma sürecinde işverene yakın Türk Metal-den istifa edip DİSK’e bağlı Birleşik Metal’e geçen Enpay işçilerine fabrika yönetiminden yemek cezası geldi. Ramazan ayı nedeniyle oruç tutmak isteyen işçilere sahur yemeği verilmedi. Fabrika yönetiminin önceki yıllarda yaptığı uygulamanın aksine sahur yemeği vermemesi, işçilerin Birleşik Metal-İş’e geçmesinin faturası olarak yorumlandı.

 

 

EYLEME GEÇTİLER

 İşçiler ise yemekhaneyi terk ederek makine başında direnişe geçti. Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Hami Baltacı  ve sendika üyeleri de İşçilere destek olmak için saat 03.00’ten itibaren fabrika önünde eylem yapıyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan Baltacı, “1 hafta 10 gündür fabrika yönetimi işçileri tehdit ve baskıyla sendikadan istifa etmeye zorluyordu. Ama dün artık son noktaydı. Sahurda insanlar yıllardan beri var olan uygulama olmayışı sahur yemeğinin verilmemesi artık tahammül noktasını aştı” dedi.

 

TEHDİTLE TÜRK METAL

Açıklamasını sürdüren Baltacı şöyle dedi: “Dün akşam yapılan çirkin uygulama bardağı taşıran en son nokta olmuştur. Buradaki arkadaşlar fabrikadaki iş barışının muhafaza edilmesini istiyor. Personel müdürünün tehditle işçileri Türk Metal’e üye yapmaya çalışması kabul edilemez. İnsanların özgürlüklerinin engellenmesi hukuk tanımazlıktır. Yaşanan olay işverenin cezalandırma mantığı ile hareket etmesinin sonucudur.”

 

EYLEMLERE DEVAM

Enpay işçileri adına açıklama iş yeri temsilcisi Nuri Fidan ise “Fabrika yönetimi Birleşik Metal İş Sendikası’na geçtiğimiz için bizi sahur vermeyecek cezalandırma yoluna gitti. Sahur yemeğinin geçmiş yıllardaki gibi verilmesini, yeni seçilen temsilcilerimizin fabrika yönetimi tarafından Türk Metal Sendikası’na geçmemiz konusundaki tehditlerin sona ermesini istiyoruz. Taleplerimiz yerine gelene kadar eylemlerimiz devam edecek” dedi.  

 

TÜRK METAL’DEN MESAJ

Fabrika içinde ve önünde direnişe geçen işçilere Türk Metal Sendikası tarafından eylemleri sonlandırmaları aksi taktirde tazminatsız olarak işten atılabilecekleri konusunda mesaj atıldı. İşte o mesaj:

 

ÖNEMLİ UYARI

Değerli üyemiz;

İşyeri dışından malum sıfırcı sendikanın yönlendirmesi ile işin durdurulması ve vardiyası bittiği halde iş yerinin işgal edilmesi yasadışı uygulamadır. 31-08-2017 tarihine kadar yetkili olan ve yasal olarak hala uyemiz  olan çalışanları çok ciddi bir biçimde uyarıyoruz mahkemeden hakim tespiti isteyen isveren eyleme katilan tum calisanlari yasal olarak tazminatsiz is yerinden cikarabilecektir Eşkıya tavrıyla hareket eden yasal olarak yetkisiz Yasadışı örgüt bağlantılı malum sıfırcı sendikanin işinizle işyerinizle ekmeğiniz ve emeğinizle oynamasına müsaade etmeyiniz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑