parkinnn

Eğitim

İslam dünyası sosyal bilimleri önemsemelidir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nın yazar konuklarından biri de Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu oldu

23 Mayıs 2014 Saat: 12:25
İslam dünyası sosyal bilimleri önemsemelidir
İslam dünyası sosyal bilimleri önemsemelidir

Kocaeli  6. Kitap Fuarı'na katılan Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, İslam dünyasındaki yozlaşmaların Müslümanları küreselleştirdiğini söyleyerek, "İslam dünyasının bir ekonomik yapıya, sosyal yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün değildir. Müslümanlar yeni bir sosyal yapı kurmadıkları için küreselleşmeye devam edeceklerdir. İslam dünyasında yaşanan karmaşıklığın yeniden düzelmesi için Müslümanların sosyal bilimlere önem vermesi gerekir" dedi.

 

İSLAMİ KANALLAR DİNE ZARAR VERİYOR

Müslümanların tüketim toplumlarına özendiğini vurgulayan Kırbaşoğlu, "İslami kanallara baktığımızda ise batının kanallarındaki küreselleşme politikasından hiçbir farkının olmadığını görüyoruz. İslami kanalların reklamlarında artık batı toplumlarındaki insanların yaşamına özendiren içerikler yayınlanmaktadır. Artık Müslümanlar, batı toplumlarının yaşamlarını özenmeye başladılar" diye konuştu.

 

MÜSLÜMANLAR FELSEFEDEN KAÇMAMALI

İslam dünyasında yaşanan karmaşıklığın yeniden düzelmesi için Müslümanların sosyal bilimlere önem vermesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, "İslam dünyasının gerçek Müslümanlığı yeniden hatırlaması için sosyal bilimlere önem vermesi gerekmektedir. Sosyal bilimler son yüzyılda İslam dünyasının ilerleyemediği alandır. Fakat geçmişe baktığımızda İslam dünyasına yön verenlerin sosyal bilimler ve özellikle de felsefeyle uğraşan insanlar olduğunu görüyoruz. Müslümanlar olarak artık felsefeden kaçan bir düşünceye sahip olmamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑