parkinnn

Yaşam

İSU'dan fay hattında kanal

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSU ekipleri, Başiskele Kullar Yeşilyurt Mahallesi’nde önemli bir çalışma başlattı.

6 Nisan 2015 Saat: 12:16
İSU'dan fay hattında kanal
İSU'dan fay hattında kanal

19 Ağustos 1999 depreminde fay hattının geçtiği alan olarak bilinen bölgede yer alan Bağlar Deresi’nin suyunun denize ulaştırılması, bölgedeki akış güzergahının disiplin altına alınması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda başlatılan çalışma, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak. Bu çalışmayla, bölgede sık sık taşan, çevre için tehlike yaratan derenin suyunun denize en güvenilir ve seri biçimde gönderilmesi sağlanacak.

150 GÜN İÇİNDE BİTECEK

 Yağışan İnşaat firmasının üslendiği Kullar Bağlar Deresi köprü, menfez, tünel ve dere suyu tahliye çalışmalarını kapsayan çalışmanın 150 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Dere suyunun tahliyesini kapsayan çalışmada, cadde üzerine üç ayrı yere köprü de yapılacak. Kullar Bağlar Deresinden akan su, dere ıslahı ile birlikte denize verilecek. 2 Milyon TL’ye mal olacak çalışma çerçevesinde cadde üzerindeki yol genişlemesi ve çevre düzeni KBB Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑