parkinnn

Yaşam

İtfaiye'den ücretsiz yangın güvenliği danışmanlığı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yapı inşaatları öncesi tesis ve işletmelere ücretsiz yangın güvenliği danışmanlığı yapıyor

5 Temmuz 2014 Saat: 14:21
İtfaiye'den ücretsiz yangın güvenliği danışmanlığı
İtfaiye'den ücretsiz yangın güvenliği danışmanlığı

 

İtfaiye'den ücretsiz yangın güvenliği danışmanlığı


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yeni bir hizmet gerçekleştiriyor. Açma ve çalışma ruhsatı alabilmek isteyen işyerleri, tesis ve işletmeler İtfaiye'den yangın güvenliği raporu almak zorunda. Bu raporun alınabilmesi için de bazı teknik koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Yangın güvenliği yönetmeliği koşullarını yerine getiremeyen tesis ve işletmelere yangın emniyet raporu verilmiyor. Kocaeli itfaiyesi yeni başlattığı uygulama ile tesis işletme ve binalarda yangın güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda danışmanlık hizmeti veriyor.   

 P7020002.JPG görüntüleniyor

YANGIN GÜVENLİĞİNDE ÖNCE İTFAİYEYE DANIŞIN

Yangın güvenliği ile ilgili işyerlerinin önceden yaptığı hazırlıklar eksik ya da yanlış uygulanabildiğinden işyeri sahipleri, istenen koşulları yerine getirebilmek için yapmış olduğu hazırlıkları yıkıp, işyerinde yeni düzenlemeler yapmaya mecbur kalabiliyor. Vatandaşlar bu sıkıntıya düşmemeleri için binalarında yangın güvenliği uygulamaları yapmadan önce Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyor.

Önceden İtfaiye'den danışmanlık hizmeti alınmaması işyerlerinde yeniden inşaat işleri çıkması, ilave zaman kaybı, ek maliyet yükü ve bir dizi bürokratik işlemle neden oluyor. Bazı binalarda ise, istense bile binanın bu düzenlemeleri yapmaya elverişli olmadığı durumlar ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumda, yapılan tüm masraflardan vazgeçerek, uygunsuz binayı terk etmek zorunda kalınabiliyor.

 

TÜM VATANDAŞLAR FAYDALANACAK

Bilgi noksanlığından dolayı istemeden de olsa meydana gelen bu durum karşısında güvenlikten taviz verilmesi söz konusu bile olamayacağı için bu külfetlere katlanmak zorunda kalınıyor. Bu durumların ortadan kaldırılması için, önceden İtfaiye'den danışmanlık alınması, işyeri açacak vatandaşların menfaatine oluyor. Bu ihtiyacı tespit eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, oluşturduğu teknik donanıma ve itfaiyecilik nosyonuna sahip ekipler vasıtasıyla, bu konuda bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak keşif ve danışmanlık hizmeti verilmesi projesini hayata geçirdi. Ücretsiz olarak verilecek olan bu hizmetten yalnızca işyeri açmak isteyenler değil, tüm vatandaşlarımız faydalanabiliyor.

 

BİLGİLENDİRME BROŞÜRLERİ HAZIRLANDI

Bu projenin tanıtımı kapsamında İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Palaz, ziyaret sonunda Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammed Ergin'e projenin tanıtımı amacıyla bastırılan bir tabela verdi. Projeyle ilgili vatandaşlara dağıtılmak üzere broşürler de hazırlandı. Projenin tanıtımı için tüm ilçe belediyelerinin ruhsat birimleri ziyaret edilecek ve bu amaçla bastırılan tanıtım broşürleri dağıtılarak, mümkün olduğunca duyurulması sağlanacak. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, ücretsiz olarak hayata geçirdiği bu proje sayesinde  işyeri, tesis ve işletme açacak kişilerin zaman kaybını ve ekonomik kayıplarını sona erdirmeyi, bürokratik işlemleri hızlandırmayı hedefliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑