parkinnn

Eğitim

İZAYDAŞ atık sektörünün okulu oldu

İki ayda çoğu üniversiteli bin öğrenci İZAYDAŞ tesislerini gezdi, projeler hakkında bilgi aldı

9 Haziran 2014 Saat: 10:34
İZAYDAŞ atık sektörünün okulu oldu
İZAYDAŞ atık sektörünün okulu oldu

Çevre ve atık yönetiminde öncü kuruluş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, en fazla ilgiyi sektöre adım atacak olan üniversite öğrencilerinden görüyor. İki ayda 14 farklı üniversiteli grubu ağırlayan İZAYDAŞ, öğrencilere çalışma sistemini ve atık yönetimini anlattı.

1IMG_6104.jpg görüntüleniyor 

İKİ AYDA 1000 ÖĞRENCİ

Tecrübe ve birikimlerini gençlerle paylaşmaya önem veren İZAYDAŞ, öğrencilerin sektörü daha yakından tanımalarına da imkân sağlıyor. Üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gören şirketi Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi’nden Tıp Fakültesi Halk Sağlığı, Elektrik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Eğitim Fakültesi, Fen Bilimleri, Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri ile lise ve ilköğretim grupları ziyaret etti. Öğrenciler ziyarette tecrübelerini ve bilgi dağarcığını genişletti.

 IMG_1611.JPG görüntüleniyor

BİLGİ VE TEKNİK GEZİ

Proje şefi Onur Uludağ, Çevre Yönetim Sistemleri sorumlusu Aysun Saraç ve Geri Kazanım sorumlusu Arzu Ulutaş’ın sunumlarıyla üniversiteli öğrenciler, İZAYDAŞ’ın hizmet verdiği alanları, çalışma sistemi ve diğer teknik detayları öğrenme imkânı buldu. Sunumların ardından yapılan tesis turunda ise üniversiteliler, depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisi de yerinde gördü.

 

ÖRNEK BİR KURUM

İZAYDAŞ ile tanışmanın, her açıdan iyi bir deneyim olduğunu belirten üniversite öğrencileri, işletme konusunda da önemli bilgiler edindiklerini, İZAYDAŞ’ın atıkların bertaraf edilmesi konusunda örnek bir kurum olduğunu gördüklerini ifade etti. Ziyaret programlarında üniversite öğrencileri ile kısa bir sohbet için bir araya gelen İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, kurumun tecrübelerini sektörde yer alacak aktörlerle paylaşmayı önemsediklerini kaydetti. Öğrencilerin daha rekabetçi bir ortama hazırlandıklarını belirten Saraç, “Bizim gösterdiğimiz gayretin daha fazlasını göstermek zorundasınız” diye konuştu.

IMG_9408.JPG görüntüleniyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑