parkinnn

Güncel

İZMİT’İN GÖBEĞİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

İzmit’in en merkezi noktasında yer alan Cedit Mahallesi’nde 126 dönüm alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı

11 Temmuz 2015 Saat: 13:19
İZMİT’İN GÖBEĞİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
İZMİT’İN GÖBEĞİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla İzmit Cedit Mahallesi ve Gölcük Merkez Mahallesi’nde toplam 172 bin metrekare alan afet riski altındaki alan kapsamına alındı. Riskli alan ilan edilen İzmit ve Gölcük’teki bölgeler, kentsel dönüşüm çalışması kapsamına alınacak. O karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

İZMİT’TE 126 DÖNÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 29 Mayıs 2015 tarih ve 4730 sayılı yazısı üzerine alınan Bakanlar Kurulu kararı, 15 Haziran 2015 tarihini taşıyor. Bu kapsamda İzmit’in büyük ve eski mahallelerinden olan Cedit Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 126 bin 221 metrekarelik alan riskli alan ilan edildi.

 

YOLDAŞ’TAN AÇIKLAMA

İzmit Cedit Mahallesi Muhtarı ve Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Yoldaş, “Riskli alan ilan edilmesiyle ilgili karar Dereboğazı mevkiini ilgilendiren bir çalışmaydı. Beklenen bir şeydi. Zaten Nevzat Doğan, kamuoyuna açıklamıştı. Vatandaşın da bir beklentisi vardı. Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşın bir beklentisi bulunuyor” dedi.

 

GÖLCÜK’TE 46 DÖNÜM

Gölcük Merkez Mahallesi’nde ise 46 dönüm alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Gölcük Merkez Mahallesi’nde yer alan 46 bin 337 metrekarelik alanın riskli alan ilan edilmesi kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 Nisan 2015 tarihinde alınan karar, Bakanlar Kurulu tarafından 4 Mayıs 2015 tarihinde karara bağlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑