parkinnn

Eğitim

Kâğıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı

Seka Kâğıt Müzesi ve Avrupa Birliği’nin Yaşam Boyu Öğrenme programı ortaklığıyla kağıt konservasyonu yaz okulu açıldı Kâğıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Kültür Alanında hayata geçi

21 Haziran 2014 Saat: 11:51
Kâğıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı
Kâğıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı

Seka Kâğıt Müzesi ve Avrupa Birliği’nin Yaşam Boyu Öğrenme programı ortaklığıyla kağıt konservasyonu yaz okulu açıldı Kâğıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Kültür Alanında hayata geçirdiği Seka Kağıt Müzesi ile Kocaeli’nde kültürel mirası korunuyor. Seka Kağıt Müzesi’nde Seka Kağıt Fabrikalarının ve Kocaeli’nin tarihi sergilenirken kağıt ile ilgili atölye çalışmalarına da yer verilecek.

ALANINDA UZMAN HOCALAR DERS VERİYOR

Seka Kağıt Müzesinde yer alacak atölyelerden olan kağıt konservasyonu ile ilgili Seka Kâğıt Müzesi ve Avrupa Birliği’nin Yaşam Boyu Öğrenme programı ortaklığıyla kağıt konservasyonu yaz okulu açıldı. Yaz okulu kapsamında alanında uzman hocalar tarafından katılımcılara ders verilmekte.

26 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen yaz okuluna çeşitli ülkelerden 9 yabancı üniversite hocası (Fransa, İtalya, Yunanistan, Avusturya ve Polonya) ile 10 Türk üniversite hocası ve 12 ülkeden 25 dolayında öğrenci katılmakta. Yaz okuluna katılan öğrenciler müzeler veya kağıt konservasyonu yapan kurumlarda çalışmaktalar.

DERSLER SEKA KAĞIT MÜZESİ’NDE

Yaz okulu kapsamında teorik derslerin yanı sıra laboratuar çalışmaları da yapılmakta. Derslerin Seka Kağıt Müzesinde yapıldığı kağıt konservasyonu yaz okulunda laboratuar çalışmaları için ilimizde bulunan kağıt fabrikalarından yararlanılmakta. Kocaeli Büyük ehir Belediyesi Basın Yayın

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑