parkinnn

Eğitim

Kadın ve Çocuklara Beslenme Eğitimi

Yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan sağlık sorunlarının önüne geçmek için kadınlara ve çocuklara doğru beslenme eğitimi verildi

19 Mart 2014 Saat: 10:17
Kadın ve Çocuklara Beslenme Eğitimi
Kadın ve Çocuklara Beslenme Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi halk sağlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Günümüzün en büyük sağlık sorunlarının kaynağı olan obezite, yanlış beslenme sonucu ortaya çıkıyor. Bunun yanında düzensiz ve yetersiz beslenme de sağlık sorularına yol açıyor. Büyükşehir Belediyesi bu sorunlara dikkat çekmek için kadınlara ve çocuklara beslenme eğitimi verdi. Eğitimde yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının zayıfladığı, bu sebeple öğrenmede güçlük çektikleri belirtildi. Yetersiz ve dengesiz beslenme, dolaylı olarak okul başarısı üzerinde olumsuz etki yapıyor.

 

OBEZİTE VE FASTFOOD BESLENME

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından planlanıp organize edilerek,  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü ile işbirliği yapılarak okullarda, Kur’an kurslarında, KOMEK kurslarında ve Bilgi Evleri’nde beslenme eğitimleri veriliyor. Seminerlerde obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme gibi birçok konuda bilgiler veriliyor. Artık çağın hastalığı olarak adlandırılan obezite konusunda da bilgiler veren uzmanlar, fastfood beslenmenin ve asitli içecekler tüketmenin doğru olmadığına dikkat çekiyor. Bilinçli tüketici olmak için güvenli gıdaya ulaşma yollarından da bahsediliyor. Eğitmenler obezitenin en fazla Amerika’da görüldüğünü fakat Türkiye için de tehlike çanlarının çaldığını önemle vurguluyorlar.

 

KÖTÜ BESLENME BAŞARISIZLIĞA NEDEN

Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat süreleri kısalıyor. Algıları zayıflıyor, bu sebeple öğrenmede güçlük çekiyorlar. Yetersiz ve dengesiz beslenme öğrencilerin okulda başarısız olmalarına neden oluyor. Sosyal medyanın olumsuz etkisiyle bireylerin hareketsiz bir yaşama itildiği bilgisinin verildiği eğitimlerde çocukların bilgisayar ve televizyon ekranlarından mümkün olduğunca uzaklaştırmanın bunun yerine sportif faaliyetlere yönlendirmenin doğru olacağı belirtiliyor.

 

110 BİN KİŞİ SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ ALDI

2006-2013 yıllarında okullarda başlayan eğitim çalışmalarında 101 bin 56 öğrenciye eğitim verildi. 2011 yılından itibaren Kur’an kursları, KOMEK kursları ve Bilgi Evleri öğrencileri de beslenme eğitimi aldı. Bu  kapsamda 7 bin 723 kişiye eğitim verildi. Beslenme eğitim alan kişi sayısı toplam 108 bin 779’a ulaştı. 2014 yılının ocak ve şubat aylarında okullarda ve Kur’an kurslarında yapılan çalışmalarda 2 bin 664 kişiye daha eğitim verilerek toplamda 110 binden fazla kişi beslenme konusunda bilgilenmiş oldu. Yapılan seminerlerde konu ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

 

EĞİTİM ALMAK İSTİYORSANIZ

Beslenme ile ilgili konularda eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına eğitim verilebiliyor. Bu konuda talepte bulunmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web adresi www.kocaeli.bel.tr internet adresinden çözüm masası ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile başvuru yapılabiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑