parkinnn

Güncel

Kadınlar barış istedi

Kocaeli Kadın Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında; Orta Doğu’dan yaşanan savaşın durdurulması ve kadınlara yönelik olarak uygulanan şiddetin sona ermesi çağrısında bulunuldu. GÖLGE- Belediye İş Hanı önünde gerçe

2 Eylül 2014 Saat: 14:03
Kadınlar barış istedi
Kadınlar barış istedi
Kocaeli Kadın Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında; Orta Doğu’dan yaşanan savaşın durdurulması ve kadınlara yönelik olarak uygulanan şiddetin sona ermesi çağrısında bulunuldu.

GÖLGE- Belediye İş Hanı önünde gerçekleşen basın açıklamasını platform üyesi kadınlar adına Eğitim Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan okudu.

Gazze’de, Rojava’da, Kobane’de ve Şengal bölgesinde çeteler tarafından yapılan saldırıların vahşi bir şekilde devam ettiğini söyleyen Aslan, “Son zamanlarda binlerce Ezidi kadın ve çocuk katledildi. Kadınlar her geçen gün tecavüze maruz kalıyor. Ele geçirilen kadınları savaş ganimeti olarak pazarlarda çarşafların içine sokulup, zincirlere bağlanıp cariye ve köle olarak satıldı. Soykırım, zorla din değiştirme, katliam ve zulmün adı artık IŞİD denilen paravan çete oldu. Tecavüzcü katil IŞİD’e kapıları açan iktidar, Ezidileri sınırda bekleterek bu vahşeti sürdürüyor. AKP bu katliamların suç ortağıdır. Türkiye’ye ulaşabilen Ezidi kadınların kaderi ise zorla evlendirilmek, kadın tacirlerinin eline düşmek, taciz tecavüz olabilmektedir.”.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑