parkinnn

Güncel

Kadınlar Türk Müziği Topluluğu’nun 8 Mart heyecanı

KBB bünyesinde kurulan topluluk Dünya Kadınlar gününde konser verecek

6 Mart 2014 Saat: 11:01
Kadınlar Türk Müziği Topluluğu’nun 8 Mart heyecanı
Kadınlar Türk Müziği Topluluğu’nun 8 Mart heyecanı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulan Kadınlar Türk Müziği Topluluğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir konser verecek.  Şef Ayşen Cengiz’in yöneteceği koronun konseri SDKM’de 19.30’da başlayacak. KBB Konservatuvarı’na bağlı 40 bayandan oluşan Kadınlar Türk Müziği Topluluğu kadın bestekârların eserlerini seslendirecek. Konser öncesinde ise SDKM Fuayesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Atölyesi’nin “Selçuklu Firuzesi” adlı koleksiyonu sergilenecek.

 

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL KONSER

İlk konserlerini 14 Şubat Sevgililer Günü’nde veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bayanlar Müziği Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanıyor. Türkiye’de sadece bayanlardan oluşan ikinci, Kocaeli’de ise ilk olan koronun yönetim kurulu başkanı Gül Güner, ‘’Bu fikrimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na açmıştık. Hemen desteğini verdi ve biz de çalışmalarımıza üç ay önce başladık. İlk konserimizi Sevgililer Günü’nde verdik. Şimdi İkinci konserimizle halkımızla buluşacağız. Farklı meslek gruplarından kadınların yer aldığı çalışmalar, arkadaşlarımızla kaynaşmamıza ve güzel ilişkiler kurmamıza vesile oldu. Çalışmalarımızın neticesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir konser vereceğiz’’ dedi.

 

FARKLI MESLEK GRUBUNDAN BAYANLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bayanlar Müzik Topluluğu, avukat, öğretim görevlisi, öğrenci, ev hanımı, öğretmen gibi çeşitli meslek gruplarından 35 bayandan oluşuyor. Koronun kurulmasında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun çok fazla katkısı olduğunu söyleyen Güner, ‘’Başkanımız Karaosmanoğlu ile Valiliğin resepsiyonunda karşılaşmıştık. Böyle bir projemiz olduğunu belirttiğimiz zaman hemen destek verdi ve çalışmalarımıza başlamamızı  istedi. Çalışmalarımıza Yunus Emre Kültür Merkezi’nde devam ediyoruz’’ dedi.  Koronun ikinci başkanı Sevda Dülgeroğlu ile başkan yardımcıları Necla Ekşioğlu ve Gültaç Çalışkan da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde SDKM’de verecekleri konser için çok heyecanlı  olduklarını ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑