parkinnn

Güncel

Kamuran Akbay , Tuzla'ya değer kattı

(Gölge)- ''Kaliteli Yaşamın Mimarı '' olarak tanınan Kamuran Akbay, modern dev projesiyle Tuzla'da yoğun ilgi görüyor.

8 Haziran 2022 Saat: 11:01
Kamuran Akbay , Tuzlaya değer kattı
Kamuran Akbay , Tuzla'ya değer kattı

İnşaat sektöründe yirmi yılı geride bırakan Yüksek Mimar , Müteahhit Kamuran Akbay, ülkemize ve bölgemize yeni yapılar kazandırmaya devam ediyor.
İsmini devasa projeleri hayata geçirmesiyle duyuran, Türkiye'nin dört bir yanında kazandığı ve bitirdiği kamu ihalleleriyle sektörün mihenk taşı olan Kamuran Akbay, İstanbul Tuzla'da yapımına başladığı yeni projesiyle yine ilgi odağı oldu.
Gebze'de bugüne kadar binin üzerinde konut inşa eden ve hak sahiplerine teslim etmenin ayrıcalığını yaşayan tanınmış iş insanı Kamuran Akbay, bünyesinde barındırdığı üç şirketle hız kesmeden yeni projeleri hayata geçiriyor.
HAFRİYATTA İKEN TALEP PATLADI
2023 yılı hedefini şimdiden belirleyen Akbay, Karagülle İnşaat, Akbaylar Mühendislik ve Kamuran Akbay Mühendislik iştirakleriyle Türk inşaat sektörüne yön verirken, Karagülle İnşaat'in İstanbul Tuzla'da inşasına başladığı 454 dairelik dairelik ''Happy Life Homes Tuzla '' projesinin hafriyat işleri tamamlandı, temel betonları döküldü. Akbaylar Mimarlık ise , yine Tuzla'da 244 dairelik projeyi bölgeye kazandırmanın çalışmasını sürdürüyor.
Diğer yandan Kamuran Akbay'ın Tuzla'ya verdiği önemin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine gerçekleştiğine dikkat çeken inşaat gözlemcileri, '' Akbay, Tuzla'ya değer kazandırdı. Son derece lüks ve modern mimari projeleri Tuzla'da örnek ve model oluyor. Mimari çizimlerini özellikle Kamuran Bey kendisi çiziyor ve bütün mesleki deneyimini, mesleki yeteneğini Tuzla için ortaya koyuyor.'' şeklinde değerlendirme yapıyorlar.
1200 KONUTUN 698'İ TUZLA'YA
2023 yılına kadar İstanbul'a toplamda 1200 konut kazandırmayı hedefleyen Akbay, Gölge Dergi'ye çalışmalarını anlatırken Tuzlalılara da teşekkür etti. Kamuran Akbay şunları anlattı ; '' Gebze'de gösterdiğimiz başarılar ve elde ettiğimiz güven, Tuzlaların taleplerini karşımıza çıkardı. Kayıtsız kalamadık, kalamazdık. İştirakimiz olan Karagülle İnşaat'la 454 dairenin temelini attık. Hafriyat bitti. Lokasyonu çok kıymetli yerde olan bu projemize gösterilen ilgiden çok memnunuz. Henüz topraktayken talepler patladı. Tuzlalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Onlardan gördüğümüz bu teveccüh nedeniyle bizde elbette vazifemizi en iyi şekilde yapacak, maliklere yaşanabilir, keyifle oturacakları yaşam alanı kazandıracağız. Projemizin içinde yok yok. Hayatı ve yaşamın tadını konutlarında bulacaklar. 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks dairlerimiz inanıyorum ki lokasyonu, işçiliği, malzemesi, görselliği, sosyal donatıları, akıllı teknik desteğiyle, mimarisi ve yaşam alanlarıyla sadece Tuzla'da değil, bütün İstanbul'a örnek gösterilecek. ''
Kamuoyunda ''Kaliteli Yaşamın Mimarı'' olarak adlandırılan iş insanı Kamuran Akbay, alt iştıraklarından Akbaylar Mimarlık'ın başlattığı 244 dairenin de yıl sonu itibariyle Tuzla'ya kazandırılmış olacağının müjdesini verdi. Akbay, tüm projelerinin satış yetkisini ise Marmara bölgesinin tanınmış gayrimenkul firması Şener GYD'ye verdiklerini vurguladı.
BEYLİKDÜZÜ'NE 500 KONUT
Akbay, İstanbul genelinde kendilerine gelen taleplerin yoğun olduğuna dikkat çekerken ise, '' Kısmet olursa başka bir projemiz Beylikdüzü'nde olacak inşallah'' dedi. Kamuran Akbay, ''Beylikdüzü'ne de katkı sunmak, oradaki vatandaşlarımızı da hak ettikleri modern meskenlerle tanıştırmak istiyoruz. Bu yönde bir görüşmemiz var, gelen bir talep var. Hayırlısıyla imza atacağız ve Beylikdüzü'ne 500 konutluk bir yaşam alanı kazandıracağız.'' bilgisini verdi.
BASIN BİRİMİ OLUŞTURACAĞIZ
Diğer yandan geçtiğimiz ramazan ayında personeli ve çözüm ortaklarını iftarda ağırlayan Kamuran Akbay, burada 150 misafirine çalışmaları hakkında bilgiler verirken de, ''İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle çalışanlarımızla her istediğimizde bir araya gelemezken, maalesef basındaki arkadaşlarımızdan da uzak kalıyoruz. En kısa zamanda basın mensubu dostlarımızla bir araya gelmeyi ve hizmetlerimizi anlatmayı, sorularını yanıtlamayı istiyorum. Medyaya kapalı değiliz. Önümüzdeki günlerde şirketlerimiz bünyesinde bir 'basın birimi'' oluşturarak bu konudaki ihtiyacı gidermiş olacağız.'' ifadelerini kullandı.
HAYIR İŞLERİNİ BAŞKASI BİLMEMELİ
Gebze, Tuzla, Maltepe inşaatlarıyla dikkat çeken ve başarıları takdir gören Kamuran Akbay, Gölge Dergi'nin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı. Gölge'nin ''İnşaattaki başarılarınız kadar sosyal yaşamınızda hayır işlerinde olduğunuz biliniyor. Bir de siyasi düşünceleriniz ve çalışmalarınız gerçeği var. Bu faaliyetlerinizden bahseder misiniz?'' şeklindeki sorusuna , '' Ben gönlümü ve kapımı herkese, her kesime açmış insanım. Elbette ihtiyacı olanlara , darda kalanlara , gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak görevim. Ancak bu tür hayır işleri herkes duysun, bilsin diye yapılmaz. Benim felsefeme ters. Bir elin aldığını diğer el görmemeli . Allah rızası için yapılanları kulların bilmesine gerek yok. '' cevabını verdi.
ÜLKEM İÇİN ELİMİ TAŞINA ALTINA KOYARIM
Siyasetle ilgili ise şunları dile getirdi: '' Evet, kamuoyununda bildiği gibi bir süredir bu yönde çok ciddi teklifler, görüşmeler var. İlk seçimlerde bir görevlendirme söz konusu. İşlerimiz yoğun olsa bile , ülkeme ve bölgeme siyaseten hizmet etmek, katkı sunmak görevi geldiğinde elbette elimi taşına altına koyarım. Herşeyden önce bu bir vatandaşlık sorumluluğudur. Siyasi büyüklerimiz ve kıymetli vatandaşlarımız benden siyasi bir görev beklemişse kayıtsız kalmak olmaz. İnşallah siyaseten de halkımıza hizmet edebilme dahilinde olacağım. ''
İLK DEFA EV ALACAKLAR İÇİN 0.99 FAİZİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günler açıkladığı ''ilk defa ev alacaklara 0.99 faiz '' uygulamasını değerlendiren Kamuran Akbay , '' Açıklanan paketin kapsamı, konut almak isteyenlere fırsat sunuyor. Geliri ödeme koşullarına uyanlar için bir fırsattır. Konut kredi faiz oranlarının erişebilirlik sınır olan %1'in altına düşürülmesi piyasaya hareket getirecektir. Konut sahibi olabilmek için düşük oranlı kredilerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Verilecek destekle talep artacak, hatta patlayacak ve düşük kredilerle ilk kez konut almak isteyenler ev sahibi olabilecektir. Ancak gelir dengesinin ödeme şartlarıyla örtüşmesi gerekir. Yoksa risk doğar. Tuzlalıların da bu fırsatı değelendireceğini düşünüyorum. '' şeklinde görüşlerini dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑