parkinnn

Sağlık

Kanserin yüzde 200 arttığı il KOCAELİ !!!

Kocaeli’de son 7 yıl içinde 20 bin kişiye kanser teşhisi konuldu.

5 Temmuz 2014 Saat: 11:07
Kanserin yüzde 200 arttığı il KOCAELİ !!!
Kanserin yüzde 200 arttığı il KOCAELİ !!!

Sanayi kuruluşları ile konut alanlarının iç içe girdiği Kocaeli’de sıkça gündeme gelen kanser vakalarının boyutu soru önergesine verilen yanıtla bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bölgedekisağlık sorunlarıyla ilgili araştırmalar yaptığı da bilinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, geçen yıl Ekim ayında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye verdiği soru önergesinde Kocaeli bölgesindeki kanser vakalarını sordu.
Bu önergeye geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıt verdi. Haydar Akar’ın yaptığı açıklamaya göre, cevapta Kocaeli’de son 7 yıllık üzere içersinde 20 bin kişiye kanser teşhisi konulduğu bildirildi. Ayrıntıları açıklanmamakla birlikte, ilçelere göre verilen rakamlarda nüfus oranına göre İzmit, Gölcük ve Körfez ilçeleri kanser vakası sayısında önde gidiyor.
Kartepe ile Başiskele
Kocaeli’de 2009’da ilçe statüsünü alınan Başiskele ve Kartepe ilçelerinde ise kanser vakalarındaki artış oranının yüzde 200’ün üzerinde olduğu belirtildi. Bakanlığın cevabında kanser vakalarından ölüm oranlarıyla ilgili bir istatistiğin tutulmadığının bildirildiği de belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑