parkinnn

Güncel

KAPLAN: YOLSUZLUK KAPATILMAMALI

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal KAPLAN, yolsuzluk operasyonuyla ilgili yazılı basın açıklamasında, İstanbul merkezli operasyon sonrası hükümetin tutumunu eleştirdi.

9 Ocak 2014 Saat: 16:30
KAPLAN: YOLSUZLUK KAPATILMAMALI
KAPLAN: YOLSUZLUK KAPATILMAMALI

Hükümetin operasyonu yapanları cezalandırmaya çalıştığını ileri süren Kaplan, "Emniyetteki görevden almalar, yer değiştirmeler, iktidarın bir öç alma operasyonuna dönüşmüştür. İktidara geldiği günden beri adaletten yana olduğunu vurgulayan, yolsuzluklara karşı sıfır tolerans düşüncesiyle hareket edeceğini ifade eden AKP iktidarı iktidar ne yazıktır ki son yolsuzluk operasyonu sonrası adeta yolsuzluk yapanları koruyarak, yolsuzlukları ortaya çıkaran emniyet teşkilatına ve savcılarına karşı öç alma noktasına gelmiştir.

 

Emniyet ve adaletteki bu yer değiştirmeler, görevden almalar vatandaşın gözünde, gidenlerin yerine gelen savcı ve polislerin bu yolsuzluk dosyalarını kapatacağı algısı yaratmıştır’’ ifadelerini kullandı. 

HANİ KAHRAMANDILAR

Kaplan açıklamasında şunlara yer verdi; ‘’Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası hukuki bir gerekçe göstermeden ve idari bir soruşturma olmadan görevden almaların yer değiştirmelerin demokrasilerde ve hukuk devletinde yeri yoktur. Bu tarz uygulamalar ancak otoriter rejimlerde yaşanan uygulamalardır. Düne kadar 28 Şubat mantığını eleştirenler bugün hırslarına esir düşerek hukuku bir tarafa bırakarak, toplum vicdanını bir tarafa bırakarak aynılarını kendileri yapmaktadırlar.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bugüne emniyet teşkilatı içinde, 1900 civarında polisin görev yeri değiştirildi veya görevlerinden alındı. Bunların 17’sini il emniyet müdürü ve yaklaşık 140 emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürü oluşturmaktadır.

Doğrusu kaygı duyduğum bir nokta AKP Hükümeti, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun istihbarat birimleri tarafından 2000 kişinin fişlendiğini ifade etmesiyle, görevden alınanlar ile sayının denk düşmesi acaba önceden organize edilen kişiler veya görevden almalar, yer değiştirmenler fişlenen listeyle aynımı kaygısını yaratıyor.

POLİSLERE KEYFİ DAVRANILMAMLI

Bir gecede Ankara’dan verilen talimatla 12 ilin kom müdürleri görevden alındı, 607 polisin görev yerleri değişti. Hükümet bu operasyonu milletvekili olduğum Kocaeli ilinin il emniyet müdürünün de içinde bulunduğu 16 emniyet müdürünü görevden alınarak yer değiştirdi. Hükümet bu kadar keyfi davranmamalı. Bu kadar keyfi uygulama kabul edilemez. Merak ettiğim bu görevden almalar ve yer değiştirmeler yapılırken devletin temsilcisi olan mülki amirler yani valiler ne iş yapıyor. Eğer emniyet teşkilatının içerisindeki kişilerin bir olumsuzlukları, yanlışlıkları söz konusuysa bu güne kadar neden haklarında bir işlem yapılmamış. Herhangi bir olumsuzlukları yoksa da neden bu emniyet müdürlerini savunmuyorlar!

VALİLERE ÇAĞRI

Valiler ne iş yapar?Bu valiler devletin temsilcilerimi yoksa hükümetin temsilcilerimi?

Vicdan sahibi valilerden bir duruş bekliyorum.Hükümetin yolsuzluk ve rüşvet dalgalarının kime kadar yansıyacağını bildikleri için gözlerini karartarak yargı ile yürütmeyi karşı karşıya getirmişlerdir. Bu anlayışla devlet iş göremez ve adalet sistemide çökmüş olacaktır.

Hükümeti biran önce sağduyulu davranmaya, tarafsız hareket etmeye, güçler ayrılığını koruyarak esas olan devletin bütünlüğüdür anlayışında olmaya davet ediyorum.’’

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑