parkinnn

Siyaset

Karabacak son noktayı koydu

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak belediye hakkında ortaya atılan iddialara cevap vermek için bir internet sitesi kurdu.

20 Mart 2014 Saat: 15:57
Karabacak son noktayı koydu
Karabacak son noktayı koydu

Yerel seçimlere sayılı günler kalan siyasiler de seçim yarışını farklı boyutlara taşıdı. Hakkında ortaya atılan iddialar karşısında isyan eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,http://daricasoruyor.wordpress.com/ adlı bir internet sitesi kurdu ve merak edilen sorulara bu siteden cevap verdi. Başkan Karabacak twitter adresinden paylaştığı yazıda “Bugünden itibaren Darıca’nın yalanlarını ve gerçeklerini ortaya çıkartacağız” diyerek hakkındaki dedikodulara karşı tepkisini dile getirdi. Karabacak iddialar ve bu iddialara verdiği cevapları kurduğu siteden tek tek yayınladı.

İDDİA 1: RÜZGAR TRİBÜNÜ YÜZÜNDEN DARICA

HALKI 450.000 TL ZARARA UĞRATILDI

Karabacak özellikle muhalefet tarafından sıkça dillendirilen bu iddiaya şu açıklamayı yaptı: “Sancaktepe’nin ışıklandırılmasında kullanılacak olan tüm elektriği karşılaması için, Türk mühendislerimiz tarafından hayata geçirilen proje, 400 bin TL’ye maliyetlendirilmişti ve bu miktarın 201 bin TL’si firmaya ödenmişti. Çalışma tamamlandıktan sonra tribün, 20 kereden fazla arıza yapınca firma ile davalık olundu. Mahkeme belediyenin lehine karar verdi. Firmanın 201 bin TL+ Faizi Belediyeye ödemesine karar verildi. Firma ödemeyi yapmayınc , belediye tarafından icraya verildi ve tribün 41 bin TL’ye farklı bir firmaya satıldı. Satış sonunda elde edilen para belediyeye ödendi”

İDDİA 2: DARICA’YA SADECE İKİ NOKTADAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPILIYOR

Seçim meydanlarında Darıca Belediyesi’nin mevcut yönetimini eleştirmek için özellikle vurgulanan bu iddia karşısında da Karabacak, tam aksi yönde açıklama getirdi. Şekil ve panoyla izah edilen konuda 2004 yılında Darıca’da iki adet giriş çıkış noktasının bulunduğu, bunların Fatih Köprüsü ve İstasyon Köprüsü olduğu vurgulandı. Aynı panoda 2014 yılında Darıca’ya giriş ve çıkış yapılacak noktalarda verildi. Buna göre Fatih ve İstasyon Köprüsü’ne ek olarak Karakol Köprü, 60. Yıl Dalçık ve Osman Gazi Bağlantı köprüsü eklendi. Bu ana arterlerin eklenmesiyle Darıca’nın giriş ve çıkış nokta sayısı 5’e çıktı.

giris.20140320140406.jpg

İDDİA 3: OSMANGAZİ SAAT KULESİ 500.000 TL’YE YAPILDI 

Darıca Belediyesi tarafından kent içine yaptırılan şehir mobilyaları çok kez eleştiri konusu oldu. Özellikle saat kulelerinin aşırı maliyetle yapıldığı hatta bir saat kulesinin tam 500 bin TL’ye mal olduğu söylendi. Karabacak bu iddialara da açıklık getirerek kafalarda oluşan soru işaretini kaldırdı. Saat Kulesi’yle ilgili şu açıklama yapıldı: Bize yöneltilen mesnetsiz yalanların ikincisi bu. Osmangazi Saat Kulesini 500.000 TL’ye yaptırmışız. Osmangazi Saat Kulesi sözleşme bedeli 94.000 TL ‘dir. Yapım yılı 2014′dür”

kapi.20140320140421.jpg

İDİDA 4: ŞEHİR GİRİŞ KAPISINI 800.000 TL’YE YAPILDI

Sitede son olarak cevap verilen konu; Darıca Bayramoğlu girişine yapılan şehir giriş kapısı. Bu kapının 800 bin TL’ye yaptırıldığı iddia ediliyordu. Verilen cevapta ise söz konusu kapının hemen hemen iddia edilen rakamın yarısına yaptırıldığı, Darıca girişindeki istinat duvarının da aynı bedel içinde olduğu vurgulandı. Yani tartışmaların odağındaki şehir giriş kapısı 800 değil 400 bin TL’ye yaptırılmış. İhale kapsamında sadece kapı değil yine kent girişindeki örme taş istinat duvarı da inşa edilmiş.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑