parkinnn

Kültür

Karabacak'tan Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak,

18 Mart 2014 Saat: 15:09
Karabacak'tan Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı
Karabacak'tan Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak,

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü  nedeniyle bir mesaj yayınlayarak,Çanakkale Savaşları’nda büyük fedakarlık örneği göstererek can siperane bir şekilde vatan topraklarını savunan insanlarımızın mücadelesinin  takdire şayan olduğunu ifade etti.

Başkan Karabacak mesajında ,üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda  her zaman ve her şartta şanlı bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan bu toprakları korumak adına bizlere düşen ,ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış güçlere karşı dik durarak ülkemizi aydınlık günlere taşımaktır. Bulunduğumuz coğrafya stratejik konum itibariyle tüm dünya açısından büyük önem arz etmektedir. Bu yüzdendir ki tarih boyunca değişik entrikalarla bu toprakları almak isteyenler olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.Başta biz idareciler olmak üzere toplumun her bireyinin bunun bilinciyle hareket ederek ,toplumsal görevlerini yerine getirmesi ve kendimizi modern dünyanın gerektirdiği şekilde yetiştirerek  aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle kutsal vatan toprakları için canını feda ederek  şehitlik mertebesine erişmiş şehitlerimizi ve  gazilerimizi sevgi , saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

DEDEME ÇANAKKALE’YE GİDİYORUM

Başkan Karabacak bu anlamlı günde bir de müjde vererek önümüzdeki dönemde her yıl üç bin olmak üzere toplamda on beş bin öğrenciyi Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda başlattıkları Çanakkale Gezilerine devam edeceklerini söyleyen Başkan Karabacak,”ağaç yaşken eğilir felsefesinden hareketle Darıca’da eğitim gören 8. sınıf öğrencilerini her yıl “Dedeme Çanakkale’ye Gidiyorum” Projesiyle bağımsızlığımızı kazandığımız o topraklara götüreceğiz.Gençlerimizin milli ve manevi duygularını pekiştireceğine inandığımız bu projemizle birlikte gençlerimiz kendi tarihini yerinde öğrenerek vatan sevgisini pekiştirecektir.” diyerek yeni dönemde hayata geçireceği bu önemli projenin müjdesini verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑