parkinnn

Güncel

Kaymakam Kara: Darıca Bir Yaşam Alanı

Geçtiğimiz ay Darıca'ya atanan Kaymakam Yüksel Kara, Darıca'nın sanayi değil yaşam alanı olduğunu söyledi. Kaymakam Kara, ilçede trafik ve otopark sorununun dikkat çektiğini belirti.

9 Eylül 2020 Saat: 16:42
Kaymakam Kara: Darıca Bir Yaşam Alanı
Kaymakam Kara: Darıca Bir Yaşam Alanı

Darıca bir yaşam alanı, sanayi alanı değil. İnsanların nefes almaya geldiği yer. Dilovası ve Gebze bölgesinde yaşayan bir çok insanın burada konutları var , dolayısı ile sanayisi yok.  Üç- dört tane büyük fabrika dışında, buda havasının temizliğine işaret ediyor

İdealist yetiştiriliyoruz. Kalıcı iz bırakmak , vatandaşın gönlüne dokunmak bizde şarttır.  Vatandaşın hoşuna gidecek, yaşam kalitesini arttıracak işler, çalışmalar, projeler  temel görevimizdir.

 

Geçtiğimiz ay Darıca'ya atanan Kaymakam Yüksel Kara, Darıca'nın sanayi değil yaşam alanı olduğunu söyledi. Kaymakam Kara, ilçede trafik ve otopark sorununun dikkat çektiğini belirti.

Gölge Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıçam ve Genel Koordinatörümüz Gül Akdemir'in ''hayırlı olsun '' ziyaretinde Darıca'ya yönelik gözlem ve düşüncelerini aktaran  Kaymakam Yüksel Kara, ''Bizler idealist yetişiyoruz. Vatandaşın gönlüne dokunmak, iz bırakmak, sorunları çözmek  temel görevimizdir. Sayın Bakanımız makamında oturmuyor, çok çalışıyor, çok başarılı , bizlerde oturmayız, bizler saha kaymakamıyız. '' dedi.

DARICA'NIN HAVASI TEMİZ

Darıca Kaymakamı Kara, ilçeye daha önce hiç gelmediğini, bilmediğini söylerken;  '' Buraya atandığım zaman Darıca ya gelip bölgeyi, insanları tanımaya çalıştım. İnceleme ve gözlemlerim oldu. Değerlendirmelerim şu ki ; Darıca bir yaşam alanı, sanayi alanı değil. İnsanların nefes almaya geldiği yer. Dilovası ve Gebze bölgesinde yaşayan bir çok insanın burada konutları var , dolayısı ile sanayisi yok.  Üç- dört tane büyük fabrika dışında, buda havasının temizliğine işaret ediyor,  yüz ölçümü küçük olmasına rağmen insan sayısı çok daha fazla. Türkiye’nin minyatürü gibi. Türkiye’ nin her yerinden insan yaşıyor. Havası temiz, yaşam alanı geniş, insanları güler yüzlü. '' şeklinde konuştu.

TRAFİK CİDDİ SORUN

Göreve başladığı günden beri ilçenin sorunlarını da gözlemlediğini dile getiren Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, '' Ciddi anlamda gördüğüm trafik sorunu var. Bununda tabi sebepleri var. Yolların çok geniş planlanmaması gibi. Kapalı ve açık otoparklar eksik buda bir yoğunluk ve baskı oluşturuyor. Gerek ilçe belediye başkanımız gerek büyükşehir başkanımız bu soruna şuan hakimler,  bununla ilgili şuan çalışma içindeler. '' dedi.

BELEDİYELERİMİZ ÇÖZÜM NOKTASINDA

Kara, '' Ben kendileri ile görüştüğüm zaman trafik sorununu  çözme yönünde çok gayrette olduklarını  gördüm , ayrıca çözeceklerini dile getirdiler.  Darıca’ya dair farklı projelerden de bahsedildi. Gerçekten o projeler gerçekleştiği zaman  Darıca’nın kronik sorunlarını çözebilecek bir yaklaşım sergilediler. Gerek  ilçe belediyemizin  gerekse  büyükşehir belediyemizin bir çalışma yaptığını gözlemledim .'' ifadelerini kullandı.

İDEALİST YETİŞİYORUZ

Kaymakam Yüksel Kara, bazı akşamlar eşi ve bir kaç yakın arkadaşıyla dışarı çıkıp gezdiklerini , kafa dinlediklerini anlatırken , ''Darıca bir yaşam alanı. Güzel bir sahili , sosyal tesisleri var. Buranın havası da  güzel. ''  dedi.

Gölge ekibinin ''Darıca'da nasıl bir iz bırakmak istersiniz '' şeklinde ki sorusuna  şu cevabı verdi ; '' Bizim mesleğin  verdiği bir ruh zaten bu. İdealist yetiştiriliyoruz. Kalıcı iz bırakmak , vatandaşın gönlüne dokunmak bizde şarttır.  Vatandaşın hoşuna gidecek, yaşam kalitesini arttıracak işler, çalışmalar, projeler  temel görevimizdir. ''

 

KAYMAKAM KARA KİMDİR?

24 Ekim 1976 tarihinde Elazığ İli, Baskil ilçesi Sarıtaş köyünde doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilçede tamamladıktan sonra, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak 1999 yılında mezun oldu. Ardından aynı yıl kaymakamlık sınavını kazandı. İngiltere’nin başkenti Londra’da dil eğitimini aldı. Milli Güvenlik Akademisini tamamladı.            

 Sivas Ulaş ilçesi ve Rize  Hemşin ilçelerinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. 2003 yılında Karaman  Kazım Karabekir ilçesine kaymakam olarak atandı. Sırasıyla Diyarbakır Kulp , Malatya Akçadağ ve Kastamonu Cide Kaymakamlığı, Kütahya Vali Yardımcılığı yaptı. Kütahya Tavşanlı ilçesinde Kaymakamlık görevini yürütürken, 14.07.2020 tarih ve 31185 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Darıca Kaymakamlığına atandı. 27.07.2020 tarihinde görevine başladı.  Evli olan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, İngilizce biliyor.

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Darıca Kaymakam'ı Yüksel KARA
Darıca Kaymakam'ı Yüksel KARA

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑