parkinnn

Yaşam

Kefken kayalıklarında denize girmek yasak!

Kocaeli Valiliği tarafından yayınlanan genelge ile Kefken bölgesinde bulunan tüm kayalıklarda denize girilmesi yasaklandı.

24 Haziran 2014 Saat: 18:34
Kefken kayalıklarında denize girmek yasak!
Kefken kayalıklarında denize girmek yasak!

Deniz mevsimin başlaması ile birlikte sahillerimizde sıkça yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için Kocaeli Valiliği bir dizi önlem aldı. Valilik tarafından yayınlanan genelge ile uygulanması zorunlu olan hallerin dışında hareket edenlere para cezası kesileceği belirtildi. Genelgeye göre, cankurtaran hizmeti verilen yerlerin dışında ulaşımı zor olan bölgelerde denize girilmesene izin verilmeyecek.

 

Denizin içine doğru çeken akıntıların olduğu sahil kesimlerinde boğulma vakalarının daha sık yaşandığının belirtildiği genelgede, bu bölgelerde gerekli tedbirlerin alınacağı, yetkililer tarafından yapılan uyarıları dikkate almayanlara idari para cezası kesileceği belirtildi. Yüzme alanı olarak belirtilen yerlere ve plajlara motoru araçla girilmeyecek. Yine bu bölgelere zıpkın ve su altı tüfeği ile girilmesi de yasaklandı.

 

Kefken Pembe Kayalarının bulunduğu bölgedeki tüm kayalıklarda, Kerpe bölgesinde buluna Miço Kayalıklarında, Kerpe kayalıklarında ve Ömerağzı Burnu’nun deniz kıyısındaki kayalık bölgelerinde denize girilmeyecek. Bu bölgelerde denize girenlere kabahatlar kanununa göre idari para cezası kesilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑