parkinnn

Güncel

Kılıçtaroğlu Gebze'de Konuştu !

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu Bugün Gebze'yi Ziyaret etti.

28 Mart 2017 Saat: 16:04
Kılıçtaroğlu Gebzede Konuştu !
Kılıçtaroğlu Gebze'de Konuştu !

İlk olarak Darıca'da bir fabrika'da işcilerle sabah kahvaltısıyla bir araya gelen Kılıçtaroğlu daha sonra Gebze'de bulunan Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde vatandaşlara yeni anayasaya neden hayır dediklerini anlattı. konuşması ise şu şekilde.;


HANGİ SORUNU ÇÖZECEK
"Demokrasinin herkes için geçerli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “O zaman sandığa giderken niçin evet ve hayır diyeceğimizi bilmeliyiz. Bu anayasa değişikliği bu ülkenin vatandaşların hangi sorununu çözecek? Bu anayasa değişikliği bu memleketin bu kadar derdi ve sorunu varken gündeme geldi. Milletin derdi, esnafın sorunu var. Bu anayasa değişikliği neden ülkenin gündemine geldi. Bu anayasa değişikliği ile rejim değişikliği yapılmak isteniliyor. Vatandaş 16 Nisan’da demokrasiyi oylayacak. O nedenle sandığa giderken düşünmeliyiz. Hangi gerekçe ile rejimi değiştiriyoruz? Bunun sağı solu ortası yok. Bu hepimizi ilgilendiriyor. Demokrasi herkes için geçerli olmak zorundadır


HAYIR ÇIKINCA ÜLKE NEFES ALACAK
Referandumda evet çıkması durumunda Türkiye’nin belli olmayan bir yere gideceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu bir parti meselesi değil, bu memleket meselesi. Birileri bana çatabilir. Umurumda değil. Şimdi kavga etme zamanı değil. Şimdi birlikte yaşama iradesini ortaya koyma zamanıdır. Şimdi birlikte oturup demokrasi için karar vereceğiz. Referandum sonucunda hayır çıkarsa kaos olur diyorlar. Hayır çıktığında ülke büyük bir nefes alacak. Başbakanlık bitmesin diye çalışıyoruz. Niye onu da kaldırıyoruz? 141 yıllık parlamento geleneğimizi niye reddediyoruz? Erken seçim olur mu? Buna bir kişi karar vermez. Evet çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan bir yola girer” 


BİR KİŞİNİN KEYFİNE BAĞLI
“Hiçbir anne freni olmayan bir otobüse çocuklarını bindirmez. Biz 80 milyonu freni olmayan otobüse bindireceğiz. Bunu niye yapıyoruz. Vatandaş niye evet diyecek çıkıp anlatın. Kim hayır derse teröristtir. Yüz binlerce insan terörist ilan edilir mi? Bu ülkenin demokrasinden yana tavır alacağını biliyorum. Eksiğimiz, hatamız var. Ama demokrasiyi geliştirmek zorundayız. Birinci sınıf demokrasi neden olmasın. Sizler de bunu anlatacaksınız. Siyaset kurumunun gerginlik yaratması doğru değildir. Kaç başkan yardımcısı olacak belli değil. Sınır, kuralı yok. Tamamen bir kişinin keyfine bağlı.


MECLİSİ FESH ETME YETKİSİ VAR
Oturup düşünmemiz lazım. Ülkenin geleceği ve çocuklarımız için bir karar vermeliyiz. Onlara borcumuz var bizim. Bir kişiye yetki veriyoruz. İstediği zaman parlamentoyu fesih edebilecek. Hükümet görevinin başında olsa bir gece kalkıp meclisi fesih edilebileceğim diyebilecek. Bir kişiye TBMM’nin feshini vermemeliyiz. Hiçbir bakan ve başkan yardımcısı vekil olmayacak. Sözlü soru bile sorulamayacak. Gensoru verilmeyecek. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmayacak. Bir kişi kalkıp OHAL ilan edebilecek. Bir kararname ile insanların malına el konulacak.


DEMOKRASİYE İHTİYACIMIZ VAR
Bu anayasa güçlülerin hukukunu oluşturan bir anayasa. Hepimizin düşünmesi lazım. Bu bir parti meselesi değildir. Bu hepimizi ilgilendiren bir kanun değişikliğine oy vermedir. Ya demokrasiden ya da tek kişiden yana oy kullanacağız. Evet demenin vebali ağırdır. Evet oyunu kullananları suçlamamalıyız. Her vatandaşın tercihine saygı duyacağız. Ancak bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı var. Gelip çıkalım televizyonlara bu anayasa değişikliği tartışalım. Ben doğruları anlatıyorum".

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑