parkinnn

Spor

Kilosu ağırlığında madalyası olacak!

İdeal Spor Kulübü’nde yetişen Milli Karateci Volkan Aydın, 2014 yılının ilk sekiz ayına beş ayrı bölgede birinciliğin yanı sıra Türkiye ikinciliği ile uluslar arası üçüncülük sığdırdı. Genç sporcu aynı tempoyu sürdürürse,

20 Eylül 2014 Saat: 10:57
Kilosu ağırlığında madalyası olacak!
Kilosu ağırlığında madalyası olacak!
İdeal Spor Kulübü’nde yetişen Milli Karateci Volkan Aydın, 2014 yılının ilk sekiz ayına beş ayrı bölgede birinciliğin yanı sıra Türkiye ikinciliği ile uluslar arası üçüncülük sığdırdı. Genç sporcu aynı tempoyu sürdürürse, kilosu ağırlığında madalyaya sahip olacak.

Futbolda profesyonel kulüpleri ile yıllardır aradığı başarıları bulamayan Gebze Bölgesi sporun diğer dallarında, özellikle salon sporlarında yüzü gülmeye devam ediyor. Teniste 12 yaş kategorisinde İsmail Ata Çankaya ile gelen Türkiye şampiyonluğunun ardından karatede Volkan Aydın’ın 50 kiloda Türkiye ikinciliği ile gururlandık. Tam bir madalya makinesi olan genç karatecinin bu yılki başarısı bu ulusal derece ile sınırlı değil. Bu yıl içinde Denizli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa’da düzenlenen turnuvalarda altın madalyayı boynuna taktıran sporcu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul’da düzenlenen uluslar arası turnuvada da üçüncülük derecesini edindi.

BALKANLAR’DA MİLLİ DENEYİM

Volkan Aydın edindiği kupalardan daha da önemlisi, Milli Takım forması giydi. İlk deneyimini yıl içinde Balkanlar’da düzenlenen turnuvada edinen Aydın burada biraz da heyecanına engel olamayarak ilk turdan veda etmek zorunda kaldı ancak bunun hevesini asla kırmadığını, bundan sonra katılacağı uluslar arası turnuvalarda yine Milli Takım forması ile çok daha üst düzey başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi. 2014’ün ilk sekiz ayı içinde beşi altın, birer tanesi gümüş ve bronz olmak üzere toplam 7 derece ve madalya edinen Aydın, 27 Eylül’de başlayacak Sakarya Ligi’nde de mücadele edecek. Genç sporcunun aynı tempoyu sürdürmesi durumunda önümüzdeki yıllarda kilosu ağırlığında madalya koleksiyonuna sahip olacağı öngörülüyor.

HEDEFİ DÜNYA DERECESİ

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan Neşat Aydın ile ev kadını Medine Aydın çiftinin büyük oğulları olan Volkan Aydın, Neşet Yalçın Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi. Kardeşi, Namık Kemal İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Tuğrul ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğü, Darıca’da merkezde 20’nci yılına giren İdeal Spor Kulübü’nde Ahmet Akçay’ın öğrencilerinden. Kısa bir dönem Şamdan Spor Merkezi’nde Adnan Şamdan’da da karate eğitimi alan genç yeteneğin en büyük hedefi alanında Balkanlar, Avrupa ve nihayetinde dünya dereceleri edinmek.

ÖZGÜVENİNİ KAZANDIRDI

Karate sporunun derslerine de olumlu olarak yansıdığını ve meslek olarak bilgisayar mühendisliğini hedeflediğini belirten Volkan Aydın, “Karateye dört yıl önce babamın arkadaşı Sedat Kalaçay’ın teşvik ve yönlendirmesi ile başladım. Aslında hiç öyle bir niyetim ve düşüncem yoktu ama iyi ki Sedat Amca beni bu şekilde yönlendirmiş. Karate sporu bana özgüvenimi kazandırdı. Eskiden sınıfta derslerde öğretmenimiz sınıfa soru yönelttiğinde parmağımı kaldırmaya çekiniyordum. Şimdi en çok ben parmak kaldırım yönelttiği soruya yanıt hakkımı kullanmak istiyorum” dedi.

ONLARA MİNNETTAR

2010 yılında beyaz kuşaktan başladığı karatede sırasıyla sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve nihayetinde siyah kuşağa eriştiğini kaydeden Volkan Aydın bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere minnettar. Her fırsatta yanında olan ailesinin, kendisini bu spora yönlendiren Sedat Kalaçay’ın, üzerinde büyük emeği olan Ahmet Akçay ve Adnan Şamdan’ın şahsında çok büyük önem ve yeri olduğunu kaydeden Volkan Aydın, “Ben de sporcu ahlakı ve disiplini içinde onları utandırmadan, edinmeye devam edeceğim derecelerle gururlandırarak üzerimdeki emeklerinin ve çabalarının karşılığını vermeye devam edeceğim” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑