Ana Manşet Reklam

Güncel

Kırmızı et üreticilerinden Hollanda'ya "Holstein"lı tepki

Üreticiler, kamyonete bindirdikleri büyükbaş hayvanları Hollanda'ya gönderdi. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç "Hollanda'nın 'Holstein' ırkı büyükbaş hayvanı ülkemizde yaygın olara

15 Mart 2017 Saat: 13:10
Kırmızı et üreticilerinden Hollandaya Holsteinlı tepki
Kırmızı et üreticilerinden Hollanda'ya "Holstein"lı tepki

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği üyeleri, tepki için "Holstein" cinsi büyükbaş hayvanları kamyonete yükleyip, Hollanda'ya gönderdi. 

Çanakkale'nin biga ilçesindeki bir mezbahada üreticilerle bir araya gelen Birlik Başkanı Bülent Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Türkiye'ye yaptığı çirkin davranışın üreticiler bazında ciddi anlamda tepki gördüğünü bildirdi.

Üreticilerin Hollanda'nın ne hayvanını ne de ürününü almak istediğini ifade eden Tunç, "Hollanda'nın 'Holstein' ırkı büyükbaş hayvanı ülkemizde yaygın olarak vardı. Bu ırk ülkemizde ciddi anlamda sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Biz Hollanda'dan gelecek hayvansal ürünleri istemiyoruz. Bunlarla ilgili tepkimize devam edeceğiz. İlk parti 'Holstein' büyükbaş hayvanı da yükledik göndereceğiz. bugün bu kampanyayı Biga'dan başlattık. Türkiye'ye yaygınlaşmasını istiyoruz. Kendimize ait kaliteli yerli ırklarımız var. Sayın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, 30 ilde damızlık düve üretim merkezi kurulması için proje başlattı. Bunun da 81 ile yaygınlaştırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından kamyonete bindirilen büyükbaş hayvanlar, Hollanda'ya gönderildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑