parkinnn

Sağlık

Kızartmalık yağları dökmeyin!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimiz genelinde çevre kirliliğinin önlenmesi, halkımızın temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede hayatını sürdürebilmesi için çalışmalar yürütüyor.

1 Temmuz 2015 Saat: 10:56
Kızartmalık yağları dökmeyin!
Kızartmalık yağları dökmeyin!

Çevreye atılması durumunda önemli risklerin oluştuğu atık yağların kaynağında ayrı toplanılması çalışmaları ise büyük önem taşıyor. Kızartmalık yağların hanelerde ve işletmelerde kaynağında ayrı toplanması gerçekleştirilirken konu hakkında bilgilendirmeler ihmal edilmiyor.  


BÜYÜK  TAHRİBAT YARATIYOR
Kızartmalık atık yağların doğrudan çevreye atılması durumunda doğaya zarar veriyor, kanalizasyona dökülmesi durumunda ise boru kesitine ve tıkanmalara neden oluyor. Kanalizasyon yoluyla arıtma tesislerine zarar verebilecek olan atık yağlar, kaynağında ayrı toplandıktan sonra çevre izin/lisanslı geri kazanım tesislerine verilmesi çevrenin korunması için büyük önem teşkil ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri kullanılmış kızartmalık yağların hanelerde ve işletmelerde kaynağında ayrı toplanması çalışmalarını gerçekleştiriyor.


İSTATİSTİKLERDE ARTIŞ VAR
Bu çalışmalar neticesinde yıllara göre hanelerden toplanan kullanılmış kızartmalık yağ miktarlarında önemli artışlar kaydedildi. Yıllara göre toplanan yağ miktarlarında artış görülüyor. Hanelerden kaynağında ayrı toplama faaliyetleri sonucu toplanan kullanılmış kızartmalık yağlara ilişkin veriler aşağıdaki tabloda yer alıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑