parkinnn

Güncel

KO-MEK Türk Mutfağı yeni tatlar öğrendi

KO-MEK'in Türk Mutfağı Usta Öğreticileri, daha kaliteli bir eğitim için usta ellerden eğitim almaya devam ediyor

6 Şubat 2016 Saat: 11:56
KO-MEK Türk Mutfağı yeni tatlar öğrendi
KO-MEK Türk Mutfağı yeni tatlar öğrendi

Yıllardır Kocaeli'nde binlerce vatandaşa meslek ve sanat kursu eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), kursiyerlerini usta ellere teslim edebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Kurum içi eğitimlere önem veren KO-MEK bünyesinde bulunan Türk Mutfağı Usta Öğreticileri, daha kaliteli ve donanımlı olabilmeleri için işin uzmanlarından destek alıyor. İstanbul Katsan fabrikasının pasta şefi İsa Basri Divleli tarafından verilen derse katılan usta öğreticiler, üretim yerlerinde incelemelerde bulundu.

 

YENİ DÖNEMDE YENİ BİLGİLER

Gün boyunca şef İsa Basri Divleli tarafından verilen uygulamalı dersleri dikkatlice dinleyen usta öğreticiler burada; şeker hamurları, jöle grubu kullanım şekilleri, krem şanti uygulaması, krema kullanımı, meyve özleri ile kurabiye yapımı, damla drop kullanım alanları, parça çikolata tanımı, kuvertür çikolata kullanımı hakkında eğitim aldı. Derslere katılan Türk Mutfağı Usta Öğreticileri; Arzu Ilıca, Aslı Kartal, Fatma Zehra Gündoğdu, Gizem Alçık, Gizem Kesen, Gülçin Zübeyde Aladağ, Hacer Adak, Halide Gülen Aksut, Halenur Günel, Nurşen Köksal ve Sibel Gülsün öğrendikleri yeni bilgileri yeni dönemde kursiyerlere aktaracak.

 

TÜRK MUTFAĞINA İLK DÖNEM 1116 KURSİYER

KO-MEK bünyesinde 11 kişiden oluşan Türk Mutfağı Usta Öğreticileri, 59 grupta 1116 kursiyere ilk dönemde Türk mutfağı, pastacı çırağı, ev yemekleri hazırlanışı, aşçı çırağı, bulaşıkçı meydancı, gıda hijyeni ve sanitasyon ve yaş pasta yapımı branşlarında eğitim verdi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑