parkinnn

Güncel

Kocaeli’den Niğde’ye Uzanan Sevgi…

Türkan Pampal Şenocak yazıyor

27 Ocak 2016 Saat: 13:39
Kocaeli’den Niğde’ye Uzanan Sevgi…
Kocaeli’den Niğde’ye Uzanan Sevgi…

Niğde Çiftlik İlçesi Azatlı Köyü Şehit Salim Erten İlkokulunda görevli bir öğretmenin sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımı okumamla başladı bu sevgi bağı… “ Patates Tarlalarının içerisinde, - 15 derece de çocuklarımız montsuz okula geliyor “ diyordu Çağrı Öğretmen… Düşündüm… Sıcak odam da üşüdüm o an. Yudumladığım çayım boğazıma takıldı. Çocukları düşündüm. Montsuz, ayakkabısız çocuklarımızın üşüdüğünü düşündüm. İliklerime kadar üşüdüm. İzmit’te Eğitim ve Öğretime devam eden, ayrıca oğlumun da okulu olan Sevgi Tomurcukları Çocuk Eğitim Merkezinin hedeflediği proje geldi aklıma o an… İkinci Dönem düşündükleri Sosyal Sorumluluk Projesinde, Kocaeli ya da farklı İllerden bir okul belirleyecek, ve belirledikleri okulun ihtiyaçlarını karşılayarak Kardeş Okul Yapacaklardı… Gülümsedim. Telefona sarıldım… Okul Müdürümüz Zeynep Hanıma Niğde Çiftlik İlçesi Azatlı Köyü Şehit Salim Erten İlkokulundan söz ettim. Duyduklarım karşısında heyecanlandım… Kabul etmişti. Birlikte başaracaktık. Birlikte ısıtacaktık yavrularımızı. Birlikte gülümseyecek, birlikte gülümsetecektik. Okul Bilgilerini, Şehit Salim Erten İlkokulu resimlerini, öğrencilerini tanımakla sıvadık kollarımızı. Sosyal Medya üzerinden paylaşımlar yaptık. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı aradık. Sevgi Bağı kurduk… Sevgi Tomurcukları Okulumuzla birlikte, Tomurcuklarımızı yeşertmek adına yola koyulduk… Çok Şükür, Bin Şükür. İzmit Bağçeşme de Eğitim ve Öğretime devam eden Sevgi Tomurcukları Kurucu Müdürleri

Zeynep Koçak, Esma Kalender ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nurdan Gök önderliğinde başladı yardım kampanyamız… Çoğaldı, çoğaldı. Sevgili arkadaşlarım, gazeteci dostlarım, komşularım ve tanımadığım bir çok kişiden destek geldi. Okul velileri, Sevgi Tomurcuklarının minik Öğrencileri, Okul Öğretmenleri tek yürek oldu. Toparladığımız yardımlar minik yürekleri ısıtacak, kitaplarla Şehit Salim Erten İlkokuluna Kütüphane kuracaktık. Yaklaşık iki haftalık bir çalışmanın ardından başardık… Yüzlerce mont, ayakkabı ve kışlık giyim, oyuncak, kırtasiye ve kitaplarımız hazırdı.

Sevgi Tomurcukları Kurucu Müdür Sevgili Zeynep Koçak, Halkla İlişkiler Müdürü Nurdan Gök ve ben özenle kolilediğimiz eşyaları artık götürebilmenin mutluluğunu yaşadık… Yolumuz uzundu… Kocaeli’den Yaklaşık 700 km. uzakta bulunan Azatlı Köyüne gidebilmenin, Öğrencileri giydirebilmenin heyecanı sardı hepimizi… Ve yola çıktık.

Niğde Merkezden yaklaşık 90 km uzaklıkta olan Azatlı Köyüne Ulaştık. Bizleri orada o minik yürekler, Okul Müdürü Sayın Barış Ateş ve Öğretmenler karşıladı. Sımsıkı sarıldık miniklerimize… Ayakları ıslaktı. Gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. Hava çok soğuktu… Üşümüşlerdi. Duygulandık, bir nebze de olsa onları ısıtabilmenin mutluluğu sardı hepimizi. Öğle yemeğinde okulda hazırladıkları kuru fasulye, pilav, cacık ve irmik helvasının lezzetini hayatımız boyunca unutamayız. İçinde sevgi vardı… Çocuklarımızı giydirdik. Kurabiyeler ikram ettik. Tabiki İzmit’in pişmaniyesini de unutmadık.

Mutluyuz. Gururluyuz… O anları fotoğrafladık… Fotoğraflarla işte Azatlı Şehit Salim Erten İlköğretim Okulu…

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑