parkinnn

Kültür

Kocaeli, EMITT Turizm Fuarı’nın gözdesi oldu

Büyükşehir’in, Türkiye’nin en önemli turizm fuarlarından olan EMITT’te açtığı stant büyük ilgi gördü. Büyükşehir’in standı özgün tasarımıyla fuarda ödül adlı

19 Nisan 2023 Saat: 16:53
Kocaeli, EMITT Turizm Fuarı’nın gözdesi oldu
Kocaeli, EMITT Turizm Fuarı’nın gözdesi oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerini buluşturan EMITT Turizm Fuar ve Kongresi’nde yer alarak, macera ve sağlık turizmi alanında önemli görüşme ve toplantılar yaparak, yeni bağlantılar kuruldu. Kocaeli’nin tarihi, turistik güzellikleri, yerel lezzetleri yerli ve yabancı konuklara tanıtılmasını sağladı. Fuarda ‘’Gözlerinize İnanacaksınız” temasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli katılımcıların beğenisine sunuldu. Kocaeli’deki acente ve otellerin temsilcileri de standa gelen yerli ve yabancı turizm seyahat acentelerinin temsilcilerine, kentin konaklama olanakları ve turizm destinasyonlarıyla ilgili bilgi paylaşarak, bu eşsiz güzellikteki rotalara davet etti. Bu kapsamda Kocaeli Turizm Rehberi, Doğa Turizmi Parkurları, Mavi Bayraklı Plajlar, Kocaeli Turizm Haritası, turizm tanıtım katalog ve broşürleriyle standa gelen turizm profesyonellerine dağıtılarak ilin turizm çeşitliliği aktarıldı.

 

KENTİN SİMGELERİ TANITILDI

Stantta Kocaeli’nin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri beğeniye sunuldu. İzmit Pişmaniyesi, Karamürsel Gazozu, Çenesuyu, Hereke Halısı, İzmit Simidi ve Döşeme Bebeği gibi pek çok yöresel ürün yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisini topladı.

 

EN İYİ STANT TASARIM ÖDÜLÜ

Kocaeli’nin doğal güzellikleri ve turizm değerleri ziyaretçilere sergilenirken, gastronomi, kış ve doğa turizmi ile fark yaratan Kocaeli standı ziyaretçilerden tam not aldı. Fuar yönetimi tarafından Kocaeli’ye “En İyi Stant Tasarım” Ödülü verildi.

 

İLİN TURİZMCİLERİNDEN ÖNEMLİ ANLAŞMALAR

Kocaeli turizminin en iyi şekilde tanıtılması için birçok kurum stantta yerini aldı. Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Doğu Marmara Temsilciliği, Kocaeli Otelciler ve Turistik Tesis İşletmecileri Derneği, Kartepe Turizm Derneği, Symmetry Health Sağlık Turizmi İşletmesi ve Hereke Han Halı stantta yer alarak çeşitli turizm şirketleri ile anlaşmalar sağladı. İlimizin turizm kuruluşları, yerli ve yabancı turizm acenta temsilcilerine ilin turizm destinasyonları ve konaklama olanakları hakkında bilgi vererek, turizm acentaları ile tur paketleri ve konaklamaları içeren çeşitli sözleşmeler imzaladı.

 

TURİZM FİLMLERİ ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU

Kocaeli turistik rotalarının ve simgelerinin sergilenmesinin yanı sıra stantta kurulan ekranda Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nde en iyi film ödülünü alan “Show Me Kocaeli” filmi ve “Havadan Kocaeli” filmleri gösterime sunuldu. Özellikle yabancı ziyaretçiler, ilimiz hakkında daha detaylı bir bilgi sahibi edinmiş oldu.

 

HEDİYE ÇEKİLİŞİNE BÜYÜK İLGİ

Kentin turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtılmasının hedeflendiği EMITT Fuarı’nda, Kocaeli standı ziyaretçilerine kentin önemli turizm destinasyonlarından sürpriz hediyeler verildi. Dedeman Kartepe Kocaeli Otel, İzmit Tryp by Wyndham, Ramada İzmit, Emex, Yazıcılar,  Babil Bungalov,  Yeşil Düş Vadisi Bungalov, Yazıcı Kamping konaklama tesislerinden, kahvaltı, konaklama ve akşam yemekleri, Kartepe’de ATV turu, Zipline, Maşukiye Manzara Restoran, Saklı Vadi Restoran, Yuvacık Karaaslan ve Kartepe Seyr-Et tesislerinde kahvaltı ve akşam yemekleri, Kartepe Sukayparkta  wakeboard ve göl bisikleti, Cam Teras giriş bileti,  Han Hereke Halısı İpek Pano, Ormanya turu gibi birçok farklı hediye ve eğlenceli aktivite, 4 gün boyunca yapılan çekilişlerde stant ziyaretçilerine dağıtıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑