parkinnn

Kültür

Kocaeli Müze Çalışmaları Bu Kitapta Tanıtıldı

Kocaeli Müze Çalışmalarının yer aldığı “Geçmişten Geleceğe” adlı kitabın tanıtımı Atatürk Redif ve Etnografya Müzesi’nde gerçekleşti

29 Aralık 2022 Saat: 12:12
Kocaeli Müze Çalışmaları Bu Kitapta Tanıtıldı
Kocaeli Müze Çalışmaları Bu Kitapta Tanıtıldı

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Müze Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Geçmişten Geleceğe” konulu kitabın tanıtımı Atatürk Redif ve Etnografya Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Programına; İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Müze Müdürü Serkan Gedük ve yazarlar katıldı. Kocaeli Müze Çalışmalarının yer aldığı kitap konuk yazarların da büyük beğenisini topladı.

FARKLI BİR KESİM SUNUYOR

Bilindiği gibi Kocaeli, sanayi kenti oluşunun dışında doğal güzellikleri ve modern kentin derinliklerinde yatan arkeolojik zenginliği ile öne çıkan kadim bir şehir. Bu zengin coğrafya hakkında son yıllarda yapılan arkeolojik kazılar ve müze çalışmaları sonucu ilimize dair yeni bilgilere ulaşılmıştı. Kocaeli Arkeolojisi ve Etnografyasının güncel bilgilerini yansıtan bu kitap, Kocaeli kültür hayatına da farklı bir kesit sunacak.

KÜLTÜR CAMİASINA HAYIRLI OLSUN

İl Müdürü Fatih Taşdelen yaptığı konuşmasında, bu özel çalışma sayesinde Kocaeli’nde yapılan araştırmaları, Kocaeli Müzelerini ve müze koleksiyonlarını yakından tanıyarak geçmişin gelecekle buluştuğuna şahit olacaksınız. Kitabımızın kültür camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katkılarından dolayı tüm hocalarımıza ve araştırmacılarımıza çok teşekkür ederiz” dedi. Müze Müdürü Serkan Gedük ise kitap hakkında konukları bilgilendirirken, katılımcı yazarlarda kitap hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑