parkinnn

Yaşam

Kocaeli Sahilleri tıklım tıklım

Kocaeli sahilleri sezonun en dolu günlerini yaşıyor

29 Temmuz 2015 Saat: 10:48
Kocaeli Sahilleri tıklım tıklım
Kocaeli Sahilleri tıklım tıklım

Kocaeli’de bulunan sahiller bayram sonrası en yoğun günlerini yaşıyor. Özellikle Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Kefken, Cebeci(Mavi Bayrak), Sarısu, Kovanağzı, Kumcağız, Bağırganlı, Seyrek gibi plajlar ile Karamürsel Altın Kemer ( Mavi Bayrak) sahillerinde vatandaşlar havlu serecek yer bulamıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahillerde vatandaşların su kazalarına karşı korunması amacı ile 7 gün kurtarma ekipleri bulunduruyor

 

İKİ MAVİ BAYRAKLI SAHİL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezi’nin temizlenmesi için yaptığı çalışmaların meyvesi olarak 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile ilk mavi bayrağını aldı. 2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plajı ile alan Büyükşehir Belediyesi, 2014’te bu iki mavi bayrağı korudu. Bu yılda Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kandıra Cebeci Halk Plajı ve Karamürsel Altınkemer Plajı mavi bayrağa layık görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mavi bayrak sayısını arttırmak için çalışmalar sürdürüyor.   

 

CANKURTARANLAR GÖREV BAŞINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi(KOSKEM)Kocaeli’de Marmara ve Karadeniz’deki 8 sahil bölgesinde görev alıyor. 13 Haziran’da sezon açılışı yapan KOSKEM, Büyükşehir personeli ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 200 kişilik kurtarma ordusuyla 20 Eylül’e kadar hizmet verecek.  KOSKEM haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor.

 

ŞEZLONG 5 TL, ŞEMSİYE 5 TL

Öte yandan her üç plajda da şezlonglar günlük 5 TL’den şemsiyeler ise yine günlük 5 TL’den kiralanabiliyor. Tuvalet ücreti ise 1 TL olarak belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sahilden azami ölçüde faydalanması için çalışıyor. Yazlıkçılar soyunma kabinleri ve duşlardan ise ücretsiz yararlanıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑