parkinnn

Güncel

Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada!

Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada! Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi KOM) verilerine göre; Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada yeraltı. KOM dairesi verilerine göre; Türkiye

3 Eylül 2014 Saat: 13:07
Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada!
Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada!


Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi KOM) verilerine göre; Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada yeraltı. KOM dairesi verilerine göre; Türkiye’de en fazla kaçak silah yakalanan 20 ilin 5’nin Karadeniz kenti olması ise dikkatlerden kaçmadı.

KARADENİZ BAŞI ÇEKİYOR
Türkiye’de en fazla silah kaçakçılığının yaşandığı kent ise; nüfusa oran ile İstanbul olurken, Mega kenti takip eden ilin ise Giresun olması şaşırttı. KOM dairesinin verilerine göre, Karadeniz’in diğer illeri 6. Ordu, 9. Rize 10. Samsun sıralamada yer aldı. Kaçak silah ve mühimmat kaçakçılığının KOM uzmanlarına göre, ülkemizde dönem dönem arttığı ifade edildi. Bazı dönemlerde ise silah kaçakçılığında çeşitlilik gösterdiği ifade ediliyor. Ülkenin Ortadoğu’nun giriş kapısı olması nedeni ile Körfez savaşı ve 2003 yılında ABD’nin Irak'a girmesi silah kaçakçılığını artırdı.

SURİYE’DEKİ İÇ KARIŞIKLIK
En endişe verici olay ise Suriye’deki iç karışıklıkta kullanılan silahların ülkemize girmesi olarak görülüyor. Silah ve mühimmat kaçakçılığı üretildiği bölge Karadeniz bölgesi olarak KOM verilerine yansıyor. Bunun yanında bölgemizde üretilen silah ve mühimmatların satış pazarı ise Marmara bölgesi olarak gözüküyor. Kocaeli silah kaçakçılığında 7. sırada olması dikkat çekti.
KOM şubenin ilk 20 sıralaması ise şöyle;


1 – İstanbul
2 – Giresun
3 – Trabzon
4 – Erzurum
5 – Mardin
6 – Ordu
7 – Kocaeli
8 – Şanlıurfa
9 – Rize
10 – Samsun
11 – Diyarbakır
12 – Bitlis
13 – Bursa
14 – Konya
15 – Kastamonu
16 – Antalya
17 – Düzce
18 – İzmir
19 – Ankara
20 – Gaziantep

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑