parkinnn

Siyaset

Komisyonda büyük kavga

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yargı paketi teklifini görüşmek için saat 14.00'te toplandı.

11 Ocak 2014 Saat: 15:27
Komisyonda büyük kavga
Komisyonda büyük kavga

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yargı paketi teklifini görüşmek için saat 14.00'te toplandı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk soruşturmasının ardından iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim tırmanırken; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını köklü biçimde değiştiren yasa teklifi nedeniyle Meclis'te Ak Parti ile CHP arasında şiddetli kavgalar yaşanmaya başlandı. Adalet Komisyonu'nun bugünkü toplantısında çıkan kavgada, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yumruklandı. Eminağaoğlu, kendisine Tokat milletvekili Zeyit Aslan'ın yumruk attığını söyledi. Aslan, daha öncede Meclis'te küfretmesiyle gündeme gelmişti.HSYK'nın, Danıştay'ta görüşüldüğü sırada adli kolluk yönetmeliğiyle ilgili yaptığı açıklamaya, iktidardan sert tepki gelmişti. Bunun üzerine HSYK'nın yapısını büyük ölçüde değiştiren yasa teklifi hazırlandı. 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 6087 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair yasa teklifi, dün saat 15.00'ten itibaren Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınmaya başlandı. Dünkü toplantıda da Ak Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıkmıştı. TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yargı paketi teklifini görüşmek için saat 14.00'te yeniden toplandı. Eski YARSAV Başkanı, Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu, sivil toplum temsilcisi olarak komisyona katılmak için dilekçe verdiğini belirterek, el kaldırarak söz istedi. Bu gelişmenin ardından iktidar ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı. Pet şişeleri, laptop ve çantalar havada uçuşurken, büyük bir arbede yaşandı. Yumruklanan Ağaoğlu'na Meclis sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu. Ağaoğlu, Milliyet'e şunları söyledi:
Bana Aslan yumruk attı
"Komisyona söz almak için dilekçe vermiştim. El kaldırarak söz istedim. Bana söz verilmeyince CHP'liler karşı çıktı. Tartışmalar başladı. I pad'ler pet şişeler havada uçuştu. Bu sırada Zeyit Aslan, sırtıma ve yüzüme yumruk ve tekme attı. Hayatımda ilk kez yumruk yiyorum. Bu da Ak Parti demokrasisinin göstergesidir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑