parkinnn

Güncel

Körfez’in yeni planı hazır

Hızla büyüyen ve gelişen Körfez Belediyesi, önümüzdeki 5 yılın stratejik planını hazırladı. Ekim ayı meclis toplantısında stratejik plan ve 2015 yılı performans programı ile tahmini belediye bütçesi de üyelerin onayına sunulacak. K

30 Eylül 2014 Saat: 12:29
Körfez’in yeni planı hazır
Körfez’in yeni planı hazır

Hızla büyüyen ve gelişen Körfez Belediyesi, önümüzdeki 5 yılın stratejik planını hazırladı. Ekim ayı meclis toplantısında stratejik plan ve 2015 yılı performans programı ile tahmini belediye bütçesi de üyelerin onayına sunulacak.

Körfez Belediyesi Stratejik Plan Ekibi tarafından şehrin geleceğinin ve belediye yatırımlarının şekillenmesi amacıyla hazırlanan Körfez Belediyesi 2015–2019 Stratejik Planı çalışmaları tamamlandı. Körfez Belediyesi Stratejik Plan Proje Koordinatörü Yılmaz Pekmezcan önderliğinde hazırlanan Körfez Belediyesi 2015–2019 stratejik planı, 2015 Performans Programı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan belediye bütçesi Ekim ayı meclis toplantısında üyelerin onayına sunulacak.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK
Tüm kesimlerin görüş ve önerilerine başvurularak hazırlanan ve uygulama sürecinde halkla birlikte hareket edilen stratejik plan; imardan ulaşıma, sosyal ve kültürel belediyecilikten, kaynakların verimli kullanımına kadar geniş bir yelpazede şehrin geleceğine ışık tutacak. İç ve dış paydaşlarının görüşleri doğrultusunda hazırlanan planda Körfez Belediyesi’nin ana hedefinin Körfez İlçesini sosyal yaşam alanları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile marka bir şehir haline getirmek olduğu belirtildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun incelemeleri sonunda tamamlanan Stratejik Planda Körfez Belediyesinin gideceği yönü tarif eden stratejik amaçlar ortaya koyuldu. Körfezi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak için hazırlanan Stratejik planda gelecek nesiller için çalışmalar planlandı.

5 YILLIK YATIRIMLAR BELİRLENDİ
Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu stratejik plan, bulunduğumuz noktadan hedeflediğimiz noktaya ulaşmada izleyeceğimiz yol haritasıdır ve geleceğe dönük bakış açımızı ortaya koymaktadır” dedi. Körfez Belediyesinin 5 yıllık yatırımlarının belirlendiği stratejik plan bu ay yapılacak belediye meclis toplantısında meclis üyelerinin oy birliğine sunulacak. Dünya markası bir kent olma vizyonuyla insan odaklı, şeffaf, katılımcı ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışının kurumsallaştırılması açısından bakanlığın da öngördüğü, Körfez Belediyesi 2015 – 2019 Stratejik Planlama çalışmaları, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın 30 Mart yerel seçimleri öncesinde hazırladığı Körfez’in geleceğini şekillendirecek projelerinin hayata geçirilebilmesi yönünde de önem taşıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑