parkinnn

Eğitim

KOÜ girişimcilikte 24. sırada

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıkladığı, 'Üniversiteler Arası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'ne göre, Türkiye'nin en girişimci 50 üniversitesi arasında Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) 24. sırada

4 Temmuz 2014 Saat: 16:31
KOÜ girişimcilikte 24. sırada
KOÜ girişimcilikte 24. sırada

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi", TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda düzenlenen basın toplantısı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklandı. Işık’ın açıkladığı listede Kocaeli Üniversitesi kendisine 24. sırada yer buldu. Birincilik ise geçen yıl olduğu gibi yine Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) oldu.


23 GÖSTERGEYE GÖRE SIRALAMA
Endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor. Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑