parkinnn

Yaşam

‘Kredi alarak kurban kesmeyin’

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı kimlerin kurban kesmesi gerektiği, kurbanlık hayvanlarda aranan şartlar konularda bir açıklamada bulundu. Sönmezoğlu yaptığı açıklamada, maddî durumu iyi olmayan kişinin bankalardan faizle kredi alarak k

19 Eylül 2014 Saat: 13:17
‘Kredi alarak kurban kesmeyin’
‘Kredi alarak kurban kesmeyin’
Kurban Bayramı’nın yaklaştığı kimlerin kurban kesmesi gerektiği, kurbanlık hayvanlarda aranan şartlar konularda bir açıklamada bulundu.

Sönmezoğlu yaptığı açıklamada, maddî durumu iyi olmayan kişinin bankalardan faizle kredi alarak kurban kesmemesinin daha uygun olacağını belirtti.

İl Müftüsü Sönmezoğlu’nun açıklaması şöyle; “Bilindiği gibi; akıllı, ergen, dinen zengin sayılan ve mukim olan her Müslüman kurban kesmekle yükümlüdür. Buna göre; yolcu (seferî) olan kimse kurban kesmekle mükellef değildir. Ancak kesmesi halinde sevap kazanır. Sefer halinde iken kurban kesmeyip de bayram günlerinde memleketlerine dönenlerin kurban kesmeleri gerekir.

BORÇLANARAK KESİLEBİLİR

Borçlu kimse borcu ile asli ihtiyaçlarını çıktıktan sonra nisap miktarı malı kalıyorsa kurban keser, kalmıyorsa kurban kesmesi gerekmez. Borçlanarak kurban kesilebilir. Fakat maddî durumu iyi olmayan kişinin bankalardan faizle kredi alarak kurban kesmemesi daha uygundur. Kurbanlık hayvanın bedeli vadeli veya taksitli olarak verilebileceği gibi kredi kartıyla da ödenebilir. Ancak taksit yapma karşılığında bankaya ilave bir ücret ödemek suretiyle veya kredi kartı borcunu geç ödeyerek faizli işleme düşmemek gerekir.”.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑