parkinnn

Yaşam

Kumcağız plajı yaz sezonuna hazırlanıyor

Kandıra’nın doğal güzelliğiyle huzur veren koyu Kumcağız’da yaz sezonu hazırlık çalışmaları başladı. Sezon boyunca hizmet veren işletmeler tadilat çalışmalarını sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi de üst yapı çalışmalar

27 Mayıs 2014 Saat: 15:25
Kumcağız plajı yaz sezonuna hazırlanıyor
Kumcağız plajı yaz sezonuna hazırlanıyor

Kandıra Kurtyeri Muhtarlığı’na bağlı olan Kumcağız plajı, küçük, şirin ve doğal güzelliğiyle oynanmamış bir tatil beldesi. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile yeni tanışan Kumcağız plajında 12 ay boyunca hizmet veren 3 tane pansiyon, 1 tane ise restoran var. Konaklama ve restoran sıkıntısı olmasına rağmen büyük talep gören Kumcağız plajı, hafta sonu günübirlik tatil yapmak isteyenler için ideal bir koy.

 

ERİM TEPESİ İLE MEŞHUR

Kefken'e yürüyerek beş dakikalık mesafede olan Kumcağız Sahili, sakin denizi ve adını merhum Nihat Erim'den alan Erim Tepesi ile meşhur. Bunun yanı sıra sahilin hemen ardında çadır kampı yapılabilmesi için iki ayrı kamp yeri bulunuyor. Plajı ikiye ayıran Kumcağız Deresi ise, kefal ve sazan avlamak isteyen olta balıkçıları için ideal bir ortam oluşturuyor.


KERPE-KUMCAĞIZ ARASI KAPALI

Kumcağız plajında yaz sezonu açılmasa da sezona hazırlık yapan işletme sahiplerine rastlamak mümkün. Büyükşehir Belediyesi’nin üst yapı çalışmaları da başlamış durumda. Yaz sezonuna yetişmesi beklenen asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Kerpe-Kurtyeri arası şu günlerde trafiğe kapalı. Trafik akışı Kefken yolu üzerinden sağlanıyor.


TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERİYOR

Kumcağız plajında 4 yıldır hizmet veren Kumcağız Sahil Tesisleri, yeni sezon için tadilat çalışmalarına başladı. Tatilcilerin yiyecek ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayan Kumcağız Sahil Tesisleri, 100 kişilik bir mekan. Et-tavuk döner, hamburger, tavuk çevirme ve kokoreç gibi aperatif yiyeceklerin ve içeceklerin satışa sunulduğu Kumcağız Sahil Tesisleri’nde, akşamları çay ve oyun oynamak isteyenler için okey ve benzeri oyunlar da mevcut. Ayrıca Kumcağız Sahil Tesisleri’nde 5 liraya şezlong ve şemsiye de kiralayabilmek mümkün.


HİZMET VE YATIRIM BEKLİYORUZ

İşletme sahipleri Yaşar Aktaş ve Bülent Gödek, Kumcağız sahilinin restoran ve konaklama sıkıntısı olmasına rağmen hafta sonları 15 bine yakın tatilciyi ağırladığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet ve yatırım beklediklerini ifade eden işletme sahipleri, “Kumcağız sahili Kandıra’nın en güzel tatil beldelerinden biri olmasına rağmen, konaklama ve restoran sıkıntısından dolayı fazla talep edilmiyor. Kumcağız plajının da Kerpe plajı gibi düzenlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için yatırıma ihtiyacı var. Doğası ve denizi mükemmel olan sahilimizin daha çok tatilci çekmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


ALT YAPI VE SU SIKINTISI

Dört mevsim lokanta ve market hizmeti veren Arslan Kardeşler’in işletmecilerinden Osman Arslan ise alt yapı ve su sıkıntısından dert yandı. Arslan, “Kumcağız plajında alt yapı sıkıntısı var. Yazın sıcaklarda ağır bir koku oluyor. Dört yıldır süren su sıkıntımız var. Birde Büyükşehir Belediyesi işletmemizin önünde yol çalışması yaptığından dolayı çok toz oluyor ve çalışma olduğunu gören tatilci işletmemize gelemiyor, geri dönüyor. Yol çalışmaları yaz sezonuna yetişemezse bu yılda yaz sezonunu zararla kapatacağız” diye konuştu.


KUMSALDA KONTEYNIR OLMASIN

Yaz sezonunda kumsalda açılan konteyner ile aperatif yiyecek hizmeti verilmesine de tepki gösteren Arslan, “Sezon açıldığında kumsalın üzerine konteyner koyuluyor ve tost, hamburger gibi aperatif yiyecekler satılıyor. Belediye bu duruma nasıl izin veriyor anlam veremiyorum. İnsanlarımız kumun, pisliğin içerisinde yapılan bu yiyecekleri tüketmek zorunda kalıyorlar. Belediyenin bu konuyla ilgilenmesini rica ediyorum” açıklamalarında bulundu.


TUVALET VE DUŞ KABİNLERİ YETERSİZ

Kumcağız plajındaki duş kabinlerinin de yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, “Plajdaki tuvalet ve duş kabinlerinin halini görenler bir daha gelmek istemiyorlar. Hafta sonları gelen binlerce tatilciye sahilde iki işletmede bulunan tuvalet yetersiz kalıyor. Plajdaki bu önemli eksiğin yaz sezonuna kadar yetişmesi gerekiyor. Yoksa gelen tatilci duş alacağı ve üzerini değiştireceği bir yer bulamadığında bu güzel denizimize bir daha gelmiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya el atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

KUMCAĞIZ YOLU GENİŞLETİLİYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin Kerpe-Kurtyeri Köyü arası üst yapı çalışmalarının ihalesini alan müteahhit firma çalışanlarından greyder operatörü İsmail Yolcu ile görüştük. Yolcu; “Kerpe ile Kurtyeri’nin arası 3,5 kilometre. Bu bölgede üst yapı çalışmalarımızı başlattık. Daha önce 2-2.5 metre olan yol genişliği çalışmalarımız tamamlandığında 7,5 metre olacak. Kenarlarına ise yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacak. Asfalt çalışmalarının 10 Haziran’da tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑