parkinnn

Spor

KYK havuzda fırtına gibi esiyor

2000 yılında kurulan ve ülkenin en başarılı yüzme kulüpleri arsında yer alan Kocaeli Yüzme Kulübü 15. yaşında da fırtına gibi esiyor.

24 Haziran 2015 Saat: 10:40
KYK havuzda fırtına gibi esiyor
KYK havuzda fırtına gibi esiyor

Her geçen gün büyüyen kulüp, tesisini de yapıyor, sporcusunu da yetiştiriyor. 2000 yılında kurulan ve 2003 yılında Bozca ailesinin göreve gelmesi ile birlikte çağ atlayan Kocaeli Yüzme Kulübü hem sporcu yetiştiriyor, hem de kurumsallık adına çok önemli hamleler yapıyor. 2 bin 350 metrekare alana tesisini yapan Kocaeli Yüzme Kulübü, tesisi sona erdiğinde çok daha fazla sporcuya hizmet edebilecek. Tesisin 2016'nın ortalarında sona ereceği tahmin ediliyor.
 
14 TÜRKİYE REKORU KIRDILAR
Kulüp Başkanı Işıl Bozca, kulübünün her geçen gün büyüdüğünün altını çizdi ve "2003 yılında kulübe geldiğimizde sadece 1 sporcumuz vardı. Ancak 12 yılda iyi bir noktaya geldik. Kış ayları için 400'e yakın aktif sporcumuz var. Yazın bu sayı çok daha artıyor. 9 Milli takım sporcusuna ve 14 de Türkiye rekoruna sahibiz. 2013 Dünya Gençlik Olimpiyatları’nda ikincilik elde ettik. Open Water, Pentatlon ve Biatlon branşlarında Milli sporcular yetiştiriyoruz. Uzman teknik kadromuz ile yüzme sporcuna hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
 
BOZCA’NIN BAŞ ANTRENÖRLÜĞÜNDE
Hem müsabık sporcu yetiştiren hem de yüzme bilmeyenlere sporun inceliklerini uzman antrenörler eşliğinde öğreten kulübün Başantrenörlüğünü, aynı zamanda Milli takım antrenörlerinden Sabri Bozca yapıyor. Bozca'ya Necip Özsoy, Ömer Faruk Toraman, Süha Öz ve Naci Karakuş destek veriyor. Kursiyer grubu CUMARTESİ VE PAZAR günleri 10.00 - 11.00 saatleri arasında çalışırken, kulüp günde 60 sporcuyu yüzdürebiliyor. Öte yandan salı, perşembe ve cuma günleri 2001 ve 2003 doğumlu sporcular KYK bünyesinde çalışıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑