parkinnn

Güncel

Mağdur eden Medical Park, dolandırıyor mu?

Sağlık sektöründe sık sık şikayetlerle gündeme gelen Medical Park Hastanesi, şimdi de yeni bir skandala imza attı. Medical Park , tanınmış iş insanı Muhammet Öztürk ile ailesini mağdur etti.

4 Aralık 2023 Saat: 14:33
Mağdur eden Medical Park, dolandırıyor mu?
Mağdur eden Medical Park, dolandırıyor mu?

Check Up hizmeti için Medical Park  ile anlaşan  ve  ön ödeme yapan DDC Şirketler Grup Başkanı Muhammet Öztürk, kendisinin  , ailesinin ve çalışanlarının mağdur edildiğini dile getirerek, Medical Park hakkında suç duyurusunda bulundu. Öztürk'ün avukatı dolandırıldıkları, hizmet alamadıkları ve mağdur oldukları gerekçesiyle konuyu yargıya taşırken, sağlık bakanlığı ve  Cimer'e de şikayette bulunup Medical Park'a icra takibi başlattı.

ÖZTÜRK, VATANDAŞLARI UYARDI

Tanınmış ve saygın  bir iş insanı olmasına karşın kendisinin bile mağdur edildiğine dikkat çeken Öztürk, vatandaşları da uyararak '' Check Up  hizmeti için kesinlikle Medical Park 'a gitmeyin, anlaşma yapmayın. Çünkü sonrasında muhatap bulamıyor, mağdur oluyorsunuz ve paranız da iade edilmiyor. '' dedi. 

Öztürk, '' Medical Park genel merkezlerinin verdiği randevu günü Medical Park  Gebze Hastanesi'ne gittik. Kimsenin bir şeyden haberi yok. Bize 'aç karnınıza gelin, kan tahlili olacaksınız'  dedikleri halde,  hastanede muhatap bulamadık. 'Randevunuz görünmüyor'  dediler. Bu kadar  başıboşluk, sorumsuzluk, vurdumduymazlık olabilir mi?. Avukatım gerekli yasal süreci başlattı. Ön ödememimizi iade bile etmediler. Parayı geçtik, sağlığımız söz konusu.'' şeklinde konuştu.

Medical Park  ile anlaşmayı ve  4 bin liralık ön ödemeyi  2022 yılının Eylül ayında yapmış olmalarına karşın  tam bir yılı aşkın süredir dolandırıldıklarına vurgu yapan iş insanı Muhammet Öztürk, kendisi dışında dokuz personelini kapsayan anlaşmaya hastanenin uymadığını ve dolandırılarak mağdur olduklarını yineledi.

ÖN ÖDEME BANKA HESABINA  YATIRILDI

Diğer yandan konuyla ilgili olarak Öztürk'ün avukatı geniş çaplı bilgilendirme açıklaması yaptı.  Öztürk ailesinin  Medical Park  ile gerçekleşen anlaşmanın detayları ve gelinen süreci anlatan açıklama şöyle ;  Medical Park Hastaneleri adına gerçekleştirilen tanıtım ve pazarlama faaliyetleri neticesinde, toplam 9 kişi için Check Up hizmetinden faydalanabilmek adına paket satın alınmış ve 2022 yılı içerisinde hizmetten faydalanması istenilen tüm kişiler için , Check Up ön ödemeleri banka yolu ile  MLP Uluslararası Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. kurumsal banka hesabına gönderilmiştir.

SÜREYİ UZATIP BAHANE YARATTILAR

Satın alınan Check Up programından alındığı tarihten itibaren,  6 ay içerisinde yararlanılabileceği belirtilmiş ve tarafımızca süresi içerisinde çok kez randevu talebinde bulunulmuş ise de , olumlu ve kesin bir dönüş alınamamış , nihayetinde 6 aylık sürenin sona erdiği iddiası ile programdan yararlanma hakkının ortadan kalktığı gerekçesi ile ne ön ödemelerin iadesi yapılmış,  ne de yeni randevu oluşturulmuştur.

BOLCA VAATTE BULUNDULAR

 Yaşanan olumsuzluğun çözümlenebilmesi adına hastalar ile kurum arasında avukat aracılığı ile görüşme sağlanmış ve bu görüşmeler neticesinde,  sebep olunan mağduriyetin giderileceği belirtilerek önce talep edilen herkes için Medical Park Gebze Hastanesi’nde randevu tarihi oluşturulmuş,  ayrıca bir özür mahiyetinde ön ödemeye ek olarak yapılacak ödemelerde her bir birey için indirim yapılacağı vaadinde bulunulmuştur.

KENDİLERİNDEN BİHABERLER

Randevunun oluşturulduğu tarihte hastaneye giden kişiler,  Medical Park Gebze Hastanesi Check Up birimi görevlileri tarafından geri çevrilmiş, bu randevu talebinin kendilerine ulaştığını ancak hastane olarak kabul etmediklerini bildirdiklerini belirtip, '' sizi arayıp bilgi verilmedi mi''  diye de kendi birimleri arasındaki iletişimsizliğin sonucu hastalara mal edilmiştir.

SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Programı satın alan kişiler mağduriyetini ve bu konuda kendilerine verilen delilleri mevcut, vaadleri ısrarla hatırlattığında randevuyu oluşturan genel müdürlük birimi ile telefon görüşmesi yapılmış ve hastalara dönüş yapılacağı bildirilerek geçiştirilmiş neticede sözde randevu günü büyük bir sorumsuzluk ve iletişimsizlik örneğiyle karşı karşıya kalınmıştır.

HATALARINI KABUL ETTİLER AMA...

Akabinde hasta avukatları genel müdürlüğe ve iletişim merkezine gerek yazılı şekilde, gerekse telefon yolu ile ulaşmaya çalışmış ise de, kurum tarafında yapılan hata kabul edilip samimiyetten uzak bir özür dilense de, hiçbir çözüm üretilmemiş aksine dönüş yapılarak mağduriyetin giderileceği vaadi bir kez daha verilse de hiçbir dönüş alınamamıştır.

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI

Konuya ilişkin ilgili birimler nezdinde tüm yasal yollara başvuru yapılmış, kuruma karşı ön ödemelerin iadesi talebiyle icra takibi başlatılmış, Sağlık Bakanlığı’na gerekli şikayet bildirimleri yapılmış ve yaşanan olumsuzluğun kamuoyu ile paylaşılması zorunluluğu doğmuştur.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Medical Park , tanınmış iş insanı Muhammet Öztürk ile ailesini mağdur etti.
Medical Park , tanınmış iş insanı Muhammet Öztürk ile ailesini mağdur etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑