parkinnn

Kültür

Manço: Dünyada böyle güzel bir şenlik görmedim

Büyükşehir’in düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan Lale Manço, Avrupa’dan Amerika’ya kadar hiçbir ülkede böyle bir şenlik görmediğini söyledi

25 Nisan 2014 Saat: 10:47
Manço: Dünyada böyle güzel bir şenlik görmedim
Manço: Dünyada böyle güzel bir şenlik görmedim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın bu yılki ana teması sevilen sanatçı Barış Manço oldu. Bugünün büyüklerinin yakından tanıdığı Manço, günümüzün çocuklarının da tanıması amacıyla şenlik öncesinde yarışmalar düzenlendi, 250 kişilik Barış Manço Çocuk Korosu kuruldu ve Barış Manço Müzesi açıldı. Şenliğe Barış Manço’nun eşi Lale Manço ile oğlu Batıkan Manço da katıldı.

 

LALE MANÇO ŞENLİK ALANINI DOLAŞTI

IMG_1406.JPG görüntüleniyor

Program öncesinde şenlik alanını dolaşan Lale Manço, stantları tek tek inceledi. Barış Manço’nun programlarında kullandığı takıları ve kıyafetlerinden oluşan müzenin önüne geldiğinde duygusal anlar yaşayan Lale Manço, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlediği etkinlikte Barış Manço’ya geniş bir yer ayırması nedeniyle teşekkür etti.

 

ÇOK ETKİLENDİM

IMG_1397.JPG görüntüleniyor

Çok etkilendiğini dile getiren Lale Manço, ‘’Burada bulunmaktan çok mutluyum. Gerçekten çok etkilendim. Bu kadar geniş çaplı bir çocuk şenliğine hiç katılmamıştım. Biz dünyayı dolaştık. Avrupa’dan Amerika’ya kadar böyle bir şey görmedik’’ şeklinde konuştu.

 

AMACIMIZ BARIŞ’I ÇOCUKLARA ÖĞRETMEK

IMG_1385.JPG görüntüleniyor

Şenlik alanını dolduran vatandaşların sık sık hatıra fotoğrafı çektirdiği Lale Manço, ‘’Bizim burada bulunmamız da büyük bir özellik. Barış Manço Derneği olarak, amacımız Barış’ı daha ileri kuşaklara taşımak, çocuklara öğretmek’’ şeklinde konuştu.

 

BARIŞ MANÇO MÜZESİ

IMG_1851.JPG görüntüleniyor

Bu tür festivallerin Barış Manço’nun gelecek nesillere aktarılması ve anlatılması açısından önemine değinen Lale Manço, Barış Manço Müzesi’nde sergilenen eserlerle ilgili de bilgi verdi. Lale Manço, müzede Barış Manço’nun filmlerde, programlarda ve konserlerinde giydiği kıyafetlerin, takıların ve çekilen fotoğrafların olduğunu vurguladı.

 

MANÇO’NUN VAZGEÇİLMEZİ ÇİZMELERİ

IMG_1843.JPG görüntüleniyor

Büyükşehir’in 26 Nisan Cumartesi akşamına kadar açık kalacak çocuk şenliğinde açılan Barış Manço Müzesi’nde sanatçının 7’den 77’ye ve Sarı Çizmeli Mehmet Ağa kliplerinde giydiği kıyafetler, akustik gitarı, Japonya konserinde kullandığı klavyesi, nüfus cüzdanı, pasaportu, yüzükleri, takıları ve elbette vazgeçilmezi olan çizmeleri yer alıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑