parkinnn

Teknoloji

Marmaray uzağı yakın edecek

Ulaşımda bölgemiz adına da büyük bir rahatlama sağlayacak olan Marmaray sayesinde Gebze ile Halka arasında tak araç ile yolculuk yapılabilecek.

14 Haziran 2014 Saat: 10:58
Marmaray uzağı yakın edecek
Marmaray uzağı yakın edecek

Ulaşımda bölgemiz adına da büyük bir rahatlama sağlayacak olan Marmaray sayesinde Gebze ile Halka arasında tak araç ile yolculuk yapılabilecek. Bu durum ise Gebze’nin İstanbul ile tam entegrasyonun sağlayacak, kültürel, sanatsal kimi konularda bağlantılarını güçlendirecek.  Bakırköylü Sanatçılar Derneği – BASAD’ın sergisini gezen gazetemiz sanatı ve Gebze’yi konuştu.

Coğrafi yapılanmada Kocaeli’ne bağlı; ekonomik, ticari, sosyal olarak İstanbul’a bağımlı Gebze, Marmaray’ın tüm uzantıları ile kesintisiz olarak devreye girmesinin ardından bu ilin sadece Anadolu değil Avrupa yakasındaki ilçelerine de çok daha süratli, konforlu ve ekonomik ulaşacak. Marmaray çalışmasından ötürü Gebze – Haydarpaşa arası banliyö seferlerinin iptaliyle başlayan ve Gebze ile İstanbul’un ilçeleri arasındaki toplu taşımayı tamamen karayoluna yükleyen ulaşım tipi ve eziyeti, şayet yine bir erteleme olmazsa 2016’da yerini çağdaş ulaşım tipine bırakacak. Bu ulaşım tipi Gebze ile Halkalı’yı bir tek vasıta ile birleştirirken Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Fatih, Koca Mustafapaşa, Veliefendi, Florya gibi birden çok vasıtayla gidilebilen İstanbul’un kimi ilçeleri ve semtleri tek vasıtayla ulaşılabilir olacak.

BAKIRKÖY ÖNE ÇIKIYOR

Yeni hattın, yeni bağlantının en dikkat çeken ilçeleri arasında ise Bakırköy öne çıkıyor. Eski coğrafi yapılanmada 1980’li yıllarda Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda olup sanayisiyle ön plana çıkan, bir dönem Süper Lig’e kadar yükselen takımıyla namını arttıran ilçe şimdi Londra Asfaltı ile sahil arasında sıkışmış gibi olsa da, İstanbul’un birçok ilçesine sapa yerde kalsa da bulunduğu bölgenin cazibe merkezi konumunda. Kültür ve sanat etkinliklerinin çok faal olduğu, ülkemiz kültür ve sanat camiasına çok sayıda sanatçı kazandıran ve kazandırmaya devam eden Bakırköy’de, Bakırköy Halk Evi’nin geleneğini sürdüren Bakırköylü Sanatçılar Derneği – BASAD’ın 24 Mayıs’taki “Bir küçük güzellik” adlı panayırını gezdik.

OSMAN HAMDİ BEY FAKTÖRÜ

Plastik sanatların ve resmin ön plana çıktığı panayırda Soma’da yaşanan maden faciasının sıcağı sıcağına sanata olan etkisini de gördük. Bir de bizden biri olan Ressam Osman Hamdi Bey’in yansımalarını. Şu çok net ki biz Gebze’den Osman Hamdi Bey’i yeterince nakşetmesek de, her geçen gün çok daha kötü bir organizasyon firmasına dönüşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi marifetiyle Eskihisar’daki evi ve müzesinin değerini bilemesek de Osman Hamdi varlığıyla İstanbul’u, Türkiye’yi, dünyayı bize bağlamayı sürdürüyor.  

bakir-2.jpg

bakir-3.jpg

bakir-4.jpg

bakir-5.jpg

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑