parkinnn

Yaşam

Mavi dil hastalığı 8 hayvanda var

Mavi dil hastalığı 8 hayvanda var Koyun ve keçilerde rastlanan mavi dil hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan yetkililer, mavi dil hastalığının ölümcül bir hastalık olmadığını, hastalığın Kocaeli’nde yüzde 1 oranının altınd

4 Eylül 2014 Saat: 16:56
Mavi dil hastalığı 8 hayvanda var
Mavi dil hastalığı 8 hayvanda var

Mavi dil hastalığı 8 hayvanda var

Koyun ve keçilerde rastlanan mavi dil hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan yetkililer, mavi dil hastalığının ölümcül bir hastalık olmadığını, hastalığın Kocaeli’nde yüzde 1 oranının altında olduğunu dile getirdi. Kocaeli sadece 8 hayvanda tespit edildiği öğrenildi.

Kocaeli Valiliği geçtiğimiz gün keçi ve koyunlarda ortaya çıkan mavi dil hastalığı nedeniyle 10 köy ve mahalleyi karantina altına aldığını açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi hastalığın çıktığı köy ve mahallelerde ilaçlama çalışması başlattı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, mavi dil hastalığının hayvanların teması halinde bulaşmadığı, sinekler vasıtasıyla bulaştığı öğrenildi.

35 GÜNDE İYİLEŞİYOR
Büyükşehir Belediyesi hastalığın ortaya çıkmadığı köy ve mahallelerde de ilaçlama çalışması yapıyor. Büyükşehir yetkilileri ve veterinerler odası, ilimizde mavi dil hastalığını yakalanan hayvan sayısının 8 olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de mavi dil hastalığı oranı yüzde 5 iken ilimizde yüzde 1 oranının altında gözüküyor. Mavi dil hastalığına yakalanan koyun ve keçi maksimum 30 ile 45 gün arasında hastalığı yeniyor. Hastalıktan mütevelli ölüm oranı oldukça düşük” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑