parkinnn

Yaşam

Mayıs bereketi iyi geldi…

Kurak, tek damla yağmura muhtaç geçen ayların sonrasında mayıs ayında gelen yağışlar, herkesin yüzünü güldürdü.

8 Mayıs 2014 Saat: 10:03
Mayıs bereketi iyi geldi…
Mayıs bereketi iyi geldi…

Ayın ilk 5 gününde düşen yağışların toplamı, ilimizde uzun yıllar ortalamasının yüzde 70’ine de yaklaştı. Mayıs ayı ortalamasının 45.2 m2/kg. olduğu Kocaeli’de bu ayın ilk beş günü düşen yağış miktarı 33.7 m2/kg. oldu.

YAĞIŞ SÜRECEK

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bölgemizde yağışın hafta sonuna kadar aralıklı olarak devam edeceğini belirttiler. Yetkililerden alınan bilgiye göre, önceki gün ilimizde bir günde 12.4 m2/kg. yağış düştü. Meteoroloji raporlarına göre mayıs ayında yağışlı gün sayısı ortalaması 9,8 gün. Mayıs ayı yağış ortalaması ise 45.2 m2/kg. Hafta sonuna kadar düşecek yağışla birlikte, mayıs ayı yağışlı gün ve miktar ortalamasının aşılacağı görülüyor. Kurak geçen günlerin ardından gelen bu yağışlar da hem üreticiyi, hem susuzluğun önüne geçmek için koşturan yetkilileri memnun ediyor.

UZUN YILLAR ORTALAMALARI

Meteorolojik verilere göre, Kocaeli’de uzun yıllar ortalamasına göre ilimizde aylık yağışlı geçen gün sayısı Ocak’ta 17,4 gün, Şubat’ta 15,6 gün, Mart’ta 13,8 gün, Nisan’da 12,1 gün olarak kayıtlara geçti. Yine uzun yıllar ortalamasına göre, ilimizde Ocak ayında ortalama 92 kilo, Şubat’ta 72,6 kilo, Mart’ta 72,9 kilo, Nisan’da da 54,2 kilo yağış düştü. Bu yıl ilk dört ay yağış açısından Kocaeli’de ortalamaların yanına bile yaklaşılamadı. Ancak, bereketli gelen mayıs herkesin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Kocaeli’de günlük yağış rekoru ise; 14 Ağustos 2001 günü 125 m2/kg. olarak kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑