parkinnn

Kültür

Medeniyet sohbetlerinin konuğu Mazhar Bağlı oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Seka Kültür Evi’nde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Dil Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi, önemli yazar ve düşünürleri Kocaelililerle b

24 Ocak 2014 Saat: 11:15
Medeniyet sohbetlerinin konuğu Mazhar Bağlı oldu
Medeniyet sohbetlerinin konuğu Mazhar Bağlı oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Seka Kültür Evi’nde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Dil Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi, önemli yazar ve düşünürleri Kocaelililerle buluşturmaya devam ediyor. Kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Medeniyet Sohbetleri” programının bu ay ki konuğu düşünce dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mazhar Bağlı oldu.

 

 

TÜRK SİYASİ TARİHİ VE BİRLİKTE YAŞAMA

“Çok Kültürlülük ve Birlikte Yaşama’ konu başlığında konferans veren Bağlı Türkiye Siyasi Tarihi ile ilgili analizlerini ve birlikte yaşama konusundaki birikimlerini paylaştı. Toplantı, yer yer dinleyenlerin de katılımıyla samimi bir söyleşiye dönüştü.

 

ÇÖZÜM İÇİN SOMUT ADIMLAR

Bağlı konuşmasının devamında,  birçok ulusa ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan ülkemizde çatışma olmadan birlikte yaşamanın başarılması için iki temel sorunun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Birinci olarak “Kürt ve Alevi Meselesi”,  ikinci olarak da “Dil ve Vicdan Hürriyeti” konularının çözümü noktasında somut ve kalıcı adımlar atılması gerektiğinden bahsetti.

 

EDEBİYAT VE MÜZİK ALANINDA

Her ay değişik konu başlıkları ile önemli isimleri ağırlayan TDED, periyodik olarak gerçekleştirdiği semaver sohbetleri, gençlik okumaları, mesnevi okumaları, Türk Musikisi Çalışmaları, Divan-ı Hikmet Okumaları, Ney, Farsça ve Arapça dersleri ile de edebiyat ve müzik tutkunlarına hizmet vermeye devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑