parkinnn

Güncel

Mehmet Başaran, 750 kişiyle iftarda buluştu

Gebzeli hayırsever iş insanı Mehmet Başaran, merhum annesi Hacı Fatma Meliha Başaran'dan devir aldığı ''köy iftarları geleneğini '' sürdürüyor. Başaran, her Ramazan ayında verdiği iftar davetini, bu sene Duraklı Köyü'nde gerçekleştirdi.

5 Nisan 2024 Saat: 23:51
Mehmet Başaran, 750 kişiyle iftarda buluştu
Mehmet Başaran, 750 kişiyle iftarda buluştu

7 İMAM MEVLÜT OKUDU

Çevre köylerle birlikte  yoğun katılımın olduğu  Duraklı'daki iftara,  yaklaşık 750 kişi katılırken, siyasilerde  Mehmet Başaran'ın  iftarına icabet  ettiler.  Duraklı İlkokulu bahçesinde gerçekleşen iftardan önce, 7  imam tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle mevlüt okundu. İftara; AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, belediye meclis üyeleri, Gebzeliler Dernek Başkanı Cevat Seyran, Ayasofya Cami İmamı  Selman Kızmaz, Gebze Spor Başkanı Resul Tat ile çok sayıda muhtar  ve köylüler katıldı. Kadınların da davet edildiği iftara katılanları, Başaran okul girişinde karşıladı.

Misafirlerin hepsiyle  yakından ilgilenen ve birebir sohbet eden tanınmış hayırsever Başaran,  iftar sonrası köy sakinleriyle birlikte terhavi namazını eda etti.

ANNESİNİN İFTAR GELENEĞİ

Uzun yıllardır  Gebze köylerinde gerçekleştirilen  Başaranların iftar daveti, merhum Hacı Fatma Meliha Başaran tarafından uzun  yıllar önce başlatıldı. Hacı Başaran'ın vefatından sonra oğul Mehmet Başaran ise , annesinin iftar  geleneğini sürdürmeye devam etti. Mehmet Başaran,  Ramazan ayında Kadir Gecesi'ne  denk gelen iftar davetini her yıl bir köyde gerçekleştiriyor.

KÖYLÜLER TEŞEKKÜR ETTİ

Diğer  yandan iftara katılan Duraklılılar , Başaran'dan övgüyle söz ederken, '' Mehmet Bey'den Allah razı olsun. İftarını Allah kabul etsin. Her sene aksatmadan yüzlerce köylümüzü iftar sofrasında buluşturuyor, birlikte oruç açıyoruz. Allah , hayrını kabul etsin.'' şeklinde  duygularını dile getirdiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑