parkinnn
Mehmet ÇİÇEK
Mehmet ÇİÇEK

FİLİSTİN YANIYOR, YAKILIYOR..!

19 Mayıs 2021 Saat: 14:57

İsrail bombalıyor, evler yıkılıyor ,araçlar yakılıyor , ancak hiçbir Filistinli zerre geri adım atmıyor,  bu da İsrail askerini dehşet derecede korkutuyor . Bir avuç Filistinli karşısındaki şer gücü olan İsrail,  onun arkasında iki yüzlü devletler her gün farklı açıklamalar yaparak İsrail’i mağdur,  Filistin’i zalim gibi gösteriyorlar.  En acısı da buna seyirci kalan,  seyirci olan İslam ülkeleridir.

Ortadoğu kanayan bir yara. İsrail'in hedefi Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'teki Mescid-i Aksa. Filistinlilerse buna direniyor , Kudüs'te gün geçtikçe daha da artıyor.

Namaz kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya giden on binlerce Filistinli, İsrailli grupların planladığı yürüyüşte FİLİSTİNLİLERİN Harem-İ Şerif'e girmemesi için ellerinden geleni yaptılar . Ardından İsrail polisi müdahalesiyle zulüm devam etti. İsrail polisinin tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa çevresinde barikat kurarak "binlerce Filistinlinin kendilerine taş ve molotof kokteyli attığı bahanelerine sığınarak toplanan Filistinlileri dağıtmak için plastik mermi de kullanarak Filistinlilere müdahale ettikleri de açıkladılar.

ELİNDEKİ SECADESİYLE ONLARCA FİLİSTİNLİNİN ORTASINDA DİMDİK KORKMADAN MEYDAN OKUYAN BİR FİLİSTİNLİ  dünya bunu seyretsin, silahlar denk midir şartlar eşit midir. kurallar adil midir,  işte ortada zalimin zulmü denilen budur işte.

İsrail’in yıllardır bitmek bilmeyen zulmü yeni bir boyuta taşınd.  Onlarca asker  bir Filistinliyi yaka paça götürüyor , ancak götürürlerken de İsrail askerlerinin korku gözlerinden okunuyor.

İsrail'in Mescid-i Aksa işgali devam ediyor… Kutsal mabedin girişine dedektörler yerleştiren İsrail, Filistinlileri kendi vatanlarında vatansız bırakmayı amaçlıyor. Kudüs'te genç, yaşlı, kadın, çocuk herkes direniyor. Kudüslü yaşlı kadınlar, Mescid-i Aksa kapılarında toplanıp İsrail'e meydan okuyor.

Filistin kadınının bayrağını sürekli göğün özgürlük havasında yükseklerde dalgalanmaktadır. Genelde Filistinli kadınlar bir elinde Kuran, diğer elinde emzirdiği çocuğuna din ve vatan sevgisi aşılamaktalar , meydanlarda direniş gösteren eşinin silahına sırtını dayamaktadır.

Kudüs,  Müslüman için kanayan bir yaradır. Orta doğuda yer alan kilit yerlerden biri olan Filistin. Bu yüzden sıkıntılı bir tampon bölge olarak haritada yerini almaktadır. Filistin coğrafi olarak önemli bir konuma sahiptir. Bunun dışında ise en önemli etkenlerden biri etnik yapı ve dini inançların çarpışması durumudur.

 Yahudiler açısında kutsal vaat edilen bahşedilmiş toprak olduğuna inandıklarından en büyük gayelerinden biri Büyük İsrail devletini kurmaktır. Zaten son zamanlarda haksız ve zorbalıkla Kudüs’ün başkent ilan edilmesi, artan saldırıların her gün daha artması bu acı politikayı da gözler önüne sermektedir

Allah’ın mescitlerinden, olan O’nun adının zikredilmesini engelleyip, onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? (Bakara 114)

FİLİSTİN KADINLARI DA ÜLKELERİNİN DİRENİŞ TARİHİ BOYUNCA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR YER ALDI.

  Kamuoyu kadınların cinsel istismar ve mağduriyet hikayelerini duymaya alışmışken, Filistinli intifadaki kadınların savaştaki rolleri farklı bir yapıya büründü. Özellikle kadınların güçlü ve savaşların gidişatını etkileyen yönleri ön plana çıktadır.

Filistin kadınları da ülkelerinin direniş tarihi boyunca mücadelede önemli bir yer aldı. Dünya, intifadaların farkına vardığında Filistinli kadınlar silahsız olarak İsrail'in işgaline karşı en büyük direnişi sergiliyordu. Leyla Halid ile Şadiye Ebu Gazale bu direnişin sembol isimleri olarak tarihteki yerlerini aldı. Filistinli akademisyen ve yazar Sahar Khalifeh, Filistin direnişinin güçlü kadın figürlerini ele aldığı "Miras" kitabında bu direnişi ele aldı.

Filistinli yazar Mahmut Derviş'ten sonra kitapları en çok tercüme edilen yazar olarak bilinen Khalifeh, kitabında gelecek için umut olmayan nesli, hiçbir gücün sokaklara dökemeyeceğine değiniyor. Araştırmalar Filistinli kadınların özgürlük mücadelelerinin intifada öncesine dayandığını gösteriyor. Tarihsel kanıtlar, kırsal ve köylü Filistinli kadınların 1882-1903 yılları arasında Yahudi yerleşimcilerin ilk dalgasına karşı da erkeklerle birlikte mücadele ettiklerine işaret ediyor.

Varlığımızı bizi var edene adamayacaksak ne işe yarayacağız?  Bizi var edenin varlığından haberdar olmayacaksak, var edenin sözlerinin sözlerin en güzeli olduğunu bilmeyeceksek, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmayacaksak bizi bizim dışımızdakilerden farklı kılan ne ola ki?

Bizler ülkelerimizde bolluk içerisinde refah içerisinde yaşarken, Filistinli kardeşlerimiz tüm dünya Müslümanlarının ortak mirasını canları kanları pahasına koruyor,  aç susuz kalıyor,  zulme uğruyorsa bize yediklerimiz içittiklerimiz helal olmaz

Özellikle ülkemizden bir örnek vermek istiyorum.  Malum Covit salgını için 17 gün tam kapanma yasağı gelmesiyle ülkemizin çoğunluğu bu 17 günü hangi tatil beldesinde,  hangi kayak merkezlerinde , hangi yaylalarda veya hangi ülkede hangi adalarda geçireyim diye arayışa geçmiştir.Hiç kimse ''yok öyle bir şey demesin'' bu bir gerçektir

Diğer yandan Filistinli çocuklar , Filistinli gençler,  Filistinli kadınlar cephanesiz yürekleriyle İsrail askerlerine nasıl direneceğiz hesaplarını yapmaktadırlar,  her cephede çocuklar,  kadınlar genci yaşlısı ölümüne ağır silahlara karşı taşla direnmektedirler.Hal böyleyken bizi bu 17 günü içimize sindirebildik mi?  Sanırım bunun cevabi herkesi için itiraf ve öz eleştiri olur.

           

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 5 yorum yapılmıştır
emel akın 19.05.2021 22:18
Kardeşlerimizin yanında olamasak da gönlümüz onlarla beraber Filistin için yüreyi çarpan yüreklerin çarpmasına vesile olan sizlere teşekkür ederim konya
kenan kalamış 19.05.2021 22:12
yüreğinize sağlık bütün o alçak Yahudi kavmi, mutlaka o topraklardan temizlenmelidir uyuyan İslam ülkeleri uyanmalı uyandırılmalıdırlar
Nabil Ahmad Abu Amra 19.05.2021 22:03
Kudüs’teki Filistinlilere yönelik İsrail polisi saldırıları, Şeyh Cerrah Mahallesi’nin zorla tahliyesi ve Gazze’ye saldırılar... Neler yaşanıyor şu anda Filistin’de ve neden yaşanıyor neler bir bilseniz ?
aydın güler 19.05.2021 21:45
Filistinli kardeşlerimizin yanında olmanız onların mağduriyetini bu şekilde gündeme getirmeniz taktire şayandır
alya naz aydın 19.05.2021 21:40
elinize ve yüreğinize sağlık konuyu çok güzel icra etmişsiniz
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

DOSTA DOĞRU10 Ekim 2023 Saat: 17:25
UNUTULMAYAN DOSTLUK VE ARKADAŞLIKLAR7 Eylül 2023 Saat: 18:06
Dosta doğru...26 Ağustos 2023 Saat: 13:44
Cimer bir nimettir17 Ağustos 2021 Saat: 16:59
Tüm Yazıları
Yukarı ↑