parkinnn

Güncel

Minaresi baca tipi avizesi rulman formunda

Gebze OSB’de geçtiğimiz ay ibadete giren GOSB Camii’nin resmi açılışı gerçekleşti. Mimar Sinan’ın izlerini taşıyan camiinin minaresi baca tipi inşa edilirken avizesinin yapımında rulman formundan esinlenildi.

26 Haziran 2015 Saat: 12:00
Minaresi baca tipi avizesi rulman formunda
Minaresi baca tipi avizesi rulman formunda

Gebze OSB’de yapımına 2013 yılının nisan ayında başlanan ve mayıs ayından itibaren ibadete açılan GOSB Camii’nin resmi açılışı törenle yapıldı. Törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün, İl Müftü vekili İlyas Öztel, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, bürokratlar ile sanayici ve iş adamları katıldı. Törenin sürpriz konuğu ise 1990-1991 yıllarında Gebze Kaymakamlığı yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun babası Abdülkadir Güzeloğlu oldu. 

ASIL ZENGİNLİK PAYLAŞMAKTIR
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu törende yaptığı konuşmada gönüllerde kalmak ve şiar edinmek anlamlarında çok önemli bir çalışmanın hayata geçirildiğini belirtip asıl zenginliğin paylaşmaktan geçtiğini, GOSB Camii’ne katkıda bulunan sanayicilerin ve iş adamlarının zenginliği bu anlamda yaşadıklarını belirtti. 


TEŞVİKİMİZ OLDU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, GOSB’da çalışanlardan gelen talepler ve cuma namazına dahi gidemediklerine dair serzenişlerine atfen caminin yapılması için kendilerinin de teşviki olduğunu kaydetti. Karaosmanoğlu, “Caminin yapımında emeği geçenlere camide ibadet edecek olanlar adına teşekkür ediyorum” dedi.


CAMİLER ALLAH’IN EVİDİR
İl Müftü vekili İlyas Öztel, mübarek Ramazan ayında kutsal bir mekânı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Öztel, “Camiler Allah’ın evidir, gelenler Allah’ın misafiridir. Misafirlere düşen ev sahibinin kurallarına uymak, ev sahibine düşende misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktır” diye konuştu. Camilerin, İslam’ın ve Müslümanlığın tapuları olduğunu kaydetti.


MİMAR ALAZ ALBAY TASARLADI
GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım caminin detaylarına değindiği konuşmasında bir proje yarışması düzenlediklerini, mevcut projenin katılımcılar tarafından belirlendiğini ve bugüne kadar pek çok sanayi kuruluşunun projesini hazırlayan Yüksek Mimar Alaz Albay tarafından çizildiğini dile getirdi. Yıldırım, “Her güzel eser bu ülkenin değeri ve geleceğimize bırakacağımız bir mirastır” dedi. 

BİRLİKTE GEZDİLER
Çayırova Camii müezzini Nizamettin Polat’ın Kuran-ı Kerim okuması ile başlayan açılışta GOSB Cami Komisyonu Başkanı ve GOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Ümit Şişmanoğlu ve Gebze eski Kaymakamlarından Abdülkadir Güzeloğlu da birer konuşma yaptı. Açılış töreni kurdele kesimi, caminin gezilmesi ve plaket töreniyle sonlandı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve konukları GOSB Bölge Müdürü Zeynep Nil Sönmez ve camiye din görevlisi olarak atanan Başar Sayarslan bilgilendirdi. Cami açılışı sonrası GOSB Bölge Müdürlüğü’nde protokolün yanı sıra bölgedeki sanayicilerin ve girişimcilerin, GOSB çalışanları ve ailelerinin katıldığı iftar yemeği verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑